Bunu daha önce duymadınız! Bulaşık makinesine hamur kabartma tozu atın mucizeye tanık olun

Bunu daha önce duymadınız! Bulaşık makinesine hamur kabartma tozu atın mucizeye tanık olun

Bulaşık makineniz sürekli olarak sizin için temizlik yapıyor olabilir, ancak bu, derinlemesine temizlenmesi gerekmediği anlamına gelmez. Yağ ve kir birikebilir ve deterjandaki kimyasallar geride kalarak bulaşık makinesinin içinde koku, mikrop ve kalıntı bırakır. Ve bunu kimse istemez!

Bulaşık makinesi, bulaşıkları yıkarken sürekli olarak içinde sıcak sabunlu su hareket ettirdiğinden, onun da arada bir özel bir temizliğe ihtiyaç duyduğu gerçeğini gözden kaçırmak kolaydır. Yiyecek atıkları ve diğer kir ve kalıntılar sonunda içinde birikebilir. Temizlenmeden bırakılırsa bu, bulaşık makinenizin performansını etkileyebilir ve bir temizlik döngüsünden sonra bile bulaşıklarınızı kirletebilir. Aynı zamanda cihazınızın kullanım ömrünü de azaltabilir.

Temizlik uzmanlarına göre, bulaşık makinenizi düzgün ve en iyi durumda çalışmaya devam etmesi için ayda en az bir kez temizlemelisiniz. Hafif alkali bir madde olan kabartma tozu çok etkili bir şekilde temizleyebilir. Bulaşık makineleri için güvenlidir ve yemek atıklarından kalıntı ve lekeleri çıkarabilir.

ft9mx-1649776128-1783-w750-h415.webp

BULAŞIK MAKİNENİZİ KABARTMA TOZU İLE NASIL TEMİZLERİM?

Kabartma tozu, gıda atıklarının bıraktığı kalıcı kalıntıları gidermede uzun bir yol kat eden güvenli ve hafif bir alkali maddedir. Bulaşık makinenizin tabanına 1 paket kabartma tozu serpin ve sıcak su döngüsünde durulayın. Özellikle inatçı leke veya kokularınız olduğunda bu işlemi tekrarlayın. Ekstra temizlik için, 2 paket kabartma tozu ile 3 yemek kaşığı hidrojen peroksiti bir kapta macun kıvamına gelinceye kadar karıştırarak "kabartma tozu bombaları" oluşturun. Kaşıkları parşömen kağıdına bırakın ve birkaç saat kurumaya bırakın. Bunları bulaşık makinenizin altına atın ve boş bir makinede sıcak su döngüsü çalıştırın. Daha taze bir koku için, karışıma birkaç damla uçucu yağ ekleyin.

BULAŞIK MAKİNENİZİ NE SIKLIKLA TEMİZLEMELİSİNİZ?

Bulaşık makinenizin ne kadar kötü olduğuna bağlı olarak, günlükten haftada bire ve ayda bire kadar her yerde bazı bakım unsurları yapıyor olmalısınız. Günlük olarak, bulaşık makinesinde görünen yiyecek parçalarını çıkarmanız gerekir. Haftalık olarak bulaşık makinesi kapağını, contayı silmeyi ve filtreyi temizlemeyi hedeflemelisiniz. Aylık bir programda, içini derinlemesine temizleyin ve gerektiğinde dışını temizleyin ve parlatın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN