Çamaşır makinesini bozan 9 hata! Çamaşır makinesine 10 bin TL vermek istemeyenler dikkat etsin...

Çamaşır makinesini bozan 9 hata! Çamaşır makinesine 10 bin TL vermek istemeyenler dikkat etsin...

Her hanede kesinlikle olması gereken beyaz eşyalardan birisi olan çamaşır makinesi oldukça hassas bir makine olarak bilinir. Kıyafetlerimizi temizlemesinden dolayı hiç kimse bozulmasını ve düşük performansta çalışmasını istemez. Yapılan analizlere göre çamaşır makinesi kullananların sıklıkla yaptığı 9 hata açıklandı. Bu hatalar çamaşır makinenizin ömründen yiyor. İşte çamaşır makinenizi bozacak hatalar...

ÇAMAŞIR MAKİNESİNİ BOZAN 9 FAKTÖR

Çamaşır makinesi hayatımızı kolaylaştıran beyaz eşya ürünlerden birisidir. Kirlenen kıyafetlerimizi temizlemek adına oldukça pratik ve kullanışlı elektronik ev aletlerinden birisi olarak bilinir. Ev aletlerinden bir tanesi olan çamaşır makinesi bazı zamanlarda ise istenilen performansı veremeyebilir.

Sürekli olarak kullanımı ile birlikte kıyafetler artık eskisi kadar güzel kokulu ve temiz çıkmayabiliyor. Bu durumda bir sorun olduğunu düşünerek yetkili servise başvurabilirsiniz. Fakat kullanımda yapılan hatalar nedeniyle çamaşır makinesinin ömrü tükenebiliyor. Uzun süre kullanılabilir olan çamaşır makinesi dikkat edilmemesi halinde ömrünü kısaltabilirsiniz.

Çamaşır makinesinin ömrünün uzun olması özellikle kullanım şekli ile doğru orantılı bir şekilde artış gösterir. Çamaşır makinesinde yapılan bu 9 hata çamaşır makinesinin ömrünü büyük bir ölçüde kısaltabilir. Bu hatalar çamaşır makinenizin bozulma riskini iki katına kadar çıkartabilir.

cinghia.webp

ÇAMAŞIR MAKİNENİZE BUNLARI YAPMAYIN

Uzun ömürlü çamaşır makinesi kullanımı oldukça kolay yollardan geçiyor. Çamaşır makineleri ülkemizde en çok servise giden beyaz eşyalardan birisi olarak bilinir. Çamaşır makinenizin ilk günkü performansında çalışmasını istiyorsanız sizin için aşağıda yer alan 9 faktör derledik. Aşağıda yer alan faktörlerin düzenli bir şekilde uygulanması halinde çamaşır makinenizin ömrünü büyük bir oranda artırmış olacaksınızdır.

kotukokancamasirmakinesinecozum5.jpg

ÇAMAŞIR MAKİNENİZİ BOZAN FAKTÖRLER

Çamaşır makinenizin bozulmasında etkili olan 9 faktör şu şekilde;

  • Çamaşırların yıkanırken türlerine göre ayrılması
  • Çamaşır makinesini tam dolu olarak çalıştırılmaması
  • Abartılı deterjan kullanılmaması
  • Kıyafetler bulunan fermuarın açık bırakılmaması
  • Giysilerdeki düğmelerin tamamının açık bırakılmaması
  • Kıyafetlerin yıkama türüne uygun şekilde yıkanması
  • Yıkama işlemi sonrasında çamaşır makinesi kapağının hemen kapatılmaması
  • Makinenin düzenli olarak bakımının gerçekleştirilmesi

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN