Canan Karatay öneriyor! Bunu bir gece suda bekletip tüketin: Mucizesine inanamayacaksınız

Canan Karatay öneriyor! Bunu bir gece suda bekletip tüketin: Mucizesine inanamayacaksınız

Beslenme hatalarıyla ilgili çığır açan uyarılarda bulunan Prof. Dr. Canan Karatay, karnındaki yağlardan kurtulmak isteyenlere, kalp sorunu yaşayanlara, yüksek tansiyon hastalarına yönelik önemli bir çağrıda bulundu. Karatay, bu kişilerin her gün tüketmesi gereken mucize besini açıkladı. Suya atıp bekletip tüketenler adeta mucize yaşayacak diyen Karatay, "Bir daha açlık hissetemeyeceksiniz" tavsiyesinde bulundu.

Prof. Dr. Canan Karatay, kilo verme veya vücuttaki yağları azaltma hedefi olanlara, kalp ve tansiyon hastalarına ve felç riski taşıyanlara ekmek tüketimini durdurmalarını öneriyor. Karatay, bunun yerine tüketilmesi gereken en önemli besini açıkladı.

Ceviz, Canan Karatay'ın önerdiği besinler arasında yer alıyor. Karatay, cevizin sağlıklı yağlar, lif, protein, vitamin ve mineral açısından zengin, çok besleyici bir gıda olduğunu söylüyor. Ceviz, sağlıklı yağlar açısından zengin bir kaynak olması nedeniyle, vücudun ihtiyaç duyduğu yağ asitlerini sağlar. Bu sağlıklı yağlar, karbonhidrata kıyasla insülin seviyelerini daha az yükselterek ani açlık krizlerini önlemeye yardımcı olur.

1.webp

YATMADAN ÖNCE SUYA ATIN

Hafızayı güçlendiren ceviz, bir gece önceden kabuklarıyla birlikte suda bekletildiğinde ve ertesi gün düzenli olarak tüketildiğinde, kalp ve göz hastalıklarına dahil birçok hastalığa iyi geldiği bilimsel araştırmalarla ortaya konmuştur.

AÇLIK KRİZLERİNİ DE ÖNLÜYOR

Ceviz, fındık, fıstık, badem gibi kuruyemişler sağlıklı yağlar içerir.

Bu sağlıklı yağlar, karbonhidratlara kıyasla insülin seviyelerini daha az yükselterek ani açlık krizlerini önlemeye yardımcı olur.

Ceviz ağacı doğal olarak yetişen bir ağaçtır ve kendine özgü bir kokusu vardır. Kış aylarında yapraklarını döken ve ilkbaharda yeniden yeşeren ceviz ağacı, sert kabuğunun içinde etli bir meyve üretir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN