Carrefour marketten çiftçilere dev kıyak: İstanbul, Ankara, İzmir'de yapılacak

Carrefour marketten çiftçilere dev kıyak: İstanbul, Ankara, İzmir'de yapılacak

Büyük marketler her kesimden vatandaşa el uzatmak için düzenledikleri kampanyalarına devam ediyor. Peki Carrefour çiftçi kampanyası nedir? Tüm detaylar haberimizde.

Birçok market vatandaşın uygun şekilde alışveriş yapması ve kampanyalardan yararlanması için çalışmalarını sürdürüyor. Peki CarrefourSA çiftçiler için düzenlenen kampanyanın detayları nedir? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

CARREFOUR ÇİFTÇİ KAMPANYASI

CarrefourSA market tarafından bir ilke imza atıldı ve çiftçiler için yeni bir kampanya düzenlendi. Edinilen bilgilere göre çalışmalar Kent Tarımı adı altında birleştirilerek hayata geçirilecek. Yapılan haberlere göre tarım ekonomisi ve yerli üretici desteği devam ederken bu çalışmalar Şehirde Üretiyoruz; Taze ve Güvenle Tüketiyoruz sloganı ile birlikte İstanbul Ankara ve İzmir'de büyümeye devam edecek. Yapılan kampanya sadece sebze ve bakliyat ürünlerini değil bütün bölge özelliğine uygun tarımı destekleyecek şekilde devam ediyor. Güncel olarak yeşillik grubunda İstanbul'un satışlarda yüzde 5'ini karşıladığını ve hedeflerin 1 sene içinde yüzde 50'ye çıkmak olduğu belirtildi. 

Carrefour Çiftçi Desteği

CarrefourSA CEO'su tarafından ziyaret edilen Göçbeyli Köyü çiftçilerin gıda talebine dayalı üretimlerinin 2050 senesinde yüzde 65, su tüketiminin ise yüzde 15 artacağının altını çizdi. Bu rakamların da gıda ve su sürdürülebilirliğinde önemli olduğunu ve Kent Tarım Projesi ile birlikte satışı yapılan taze, uygun fiyatlı gıda satışının önemini ortaya koyuyor şeklinde açıklama yapıldı. Ortaya çıkan projenin ilk hedeflerinden biri de kent etrafında olan tarım alanlarının sürdürülebilir üretim haline gelmesi olarak belirtildi. Proje kapsamında toplam 310 dönüm üretimde kara lahana, pazı, fındık turp, tere, dere otu, maydanoz, kıvırcık üretimi yapılıyor ve bu ürünlerin 24 saat içinde marketlere getirilmesi sağlanıyor. Bu durumda çiftçi alım garantisi alırken satış noktası da sunulmuş oluyor. Bu şekilde yerli üretici de sonuna kadar desteklenmiş oluyor. Aynı zamanda bu süreç ekonomik kayıpların da önüne geçmek için önemli bir adım oluyor. Karbon izleri azaltılırken proje kapsamında 4 ayda 19 ton CO2e azaltımı yaşanıyor. Gıda tazeliği korunurken, üretim ve satış süreçleri kapsamında da kolaylıklar sağlanıyor. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN