Çekmecelerinize sirke koyun! Nedeni sadece dahice...

Çekmecelerinize sirke koyun! Nedeni sadece dahice...

Sirke birçok amaç için kullanılabilir. Örneğin, çamaşır yıkamak veya yazın davetsiz misafirlerini, yani böcekleri evinizden uzak tutmak için kullanılabilir.

Aslında sirke için neredeyse sonsuz kullanım var . Ama hepsini gördüğünüzü düşündüğünüzde ve ya uyguladığınızı sanmıyoruz. Şimdi sirkeyi kullanacağınız bir yeri daha öğreneceksiniz ve bu yöntemi sürekli kullanacaksınız.

DOLABINIZDAKİ BİR KASE SİRKE NE İŞE YARAYACAK?

Örneğin, neden bir kase sirke çamaşır dolabında veya masa çekmecesinde işe yarar? Bu yazıda, diğer şeylerin yanı sıra bunların cevabını size anlatacağız.

İhtiyacım olursa diye evde her zaman bir şişe sirke bulundururum – ve işin aslı, haftada en az bir kez sirke kullanırım.

Sadece yemek pişirmek için mükemmel değil, aynı zamanda en zor ve beklenmedik temizlik görevlerini de çözebilir.

dolap-cekmece.jpg

1.KARINCALARI VE DİĞER BÖCEKLERİ UZAKLAŞTIRIR

Yaz aylarında havalandırmak ve pencereleri açık tutmak güzeldir. Ama aynı zamanda karıncaların ve diğer küçük böceklerin evinize girebileceği anlamına gelir.

Sirke ile bu artık bir sorun değil. Pencere ve kapıların etrafına sirke püskürtün ve sorun ortadan kalktı.

2. KAYNAYAN YUMURTALARIN ÇATLAMASINI ÖNLER

Yumurtaları kaynattığınızda, çatladıklarında her zaman mutsuz olur.

Sirke ile bundan kaçınırsınız. Yumurtaları bütün halde tutmak için içine koymadan önce kaynayan suya bir yemek kaşığı sirke dökün.

dolap-cekmecesi.jpg

3. TER VE DEODORANT LEKELERİNİ ÖNELER

Deodorant harika bir buluş, ancak aynı zamanda giysilerin koltuk altlarında hoş olmayan lekelere neden olabilir ve yıkamada kurtulmak zor olabilir.

Ustaca bir numara, biraz sirkeyi suyla karıştırıp çamuru ter lekesine sürmektir. Giysiyi her zamanki gibi yıkamadan önce kurumasını bekleyin - lekeler kaybolur!

4. KÜF KOKULARINI ORTADAN KALDIRIR

Çarşaflar çamaşır dolabında çok uzun süre kalmışsa, özellikle biraz nem girmişse kolayca küf kokusu alabilirler. Ancak bu durumda bile sirke bir kurtarıcıdır.

Çarşafları sirkeli bir su banyosuna koyun ve küf kokusunu gidermek için birkaç saat bekletin. Daha sonra 60 derecede yıkayın ve kurutun.

Sirke, dolaplar veya ahşap masalar gibi eski mobilyalardan gelen kötü kokuları gidermek için de mükemmel şekilde çalışır. Bir çekmeceye veya dolaba %24 sirkeli bir kase koyun ve kokuları gidermek için bir gece bekletin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN