Celal Şengör 'geliyor' demişti! Hatay depremi sonrası o sözleri gündem oldu!

Celal Şengör 'geliyor' demişti! Hatay depremi sonrası o sözleri gündem oldu!

Ülkemizde yaşanan Kahramanmaraş depremi sonrasında 20 Şubat 2023 tarihinde Hatay'da 6.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Son zamanların en büyük depremlerinden birisi olan Hatay depremi ise çevredeki iller tarafından şiddetli bir şekilde hissedildi. Artçıların devam ettiği sıralarda Celal Şengör ve Naci Görür daha önceki konuşmalarında Hatay depremi için uyarılarda bulunduğu gündemde yer aldı. Habertürk yayınına konuk olan Celal Şengör 6 büyüklüğünde bir depremin kapıda olduğunu belirtmişti.

Hatay Daha Öncesinde Uyarıldı!

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem felaketinin yaraları sarılma aşamasında geçtiğimiz günlerde bir deprem daha meydana geldi. Artçı depremlerin devam ettiği sıralarda 20 Şubat 20.04'te 6.4 büyüklüğünde bir deprem daha gündemde yer aldı.

Kahramanmaraş depremi sonrasında açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Celal Şengör'ün haklı çıktığı gözler önüne serildi. Hatay'da deprem uyarısı veren Celal Şengör isabetli tahminleriyle gündemde yer aldı.

Fatih Altaylı'nın sunduğu Teke Tek programına konuk olan ünlü Prof. Dr. Celal Şengör, Kahramanmaraş depremini işaret ederek genellikle büyük depremlerin ardından 1 büyüklük kadar düşüğü artçılar meydana gelebileceğini belirtti.

fbau17gxeaa7yyd.jpg

Celal Şengör ve Naci Görür Haklı Çıktı!

6.6 veya 6.7 büyüklüğünde deprem olabileceğini vurgulayan profesör hazırlıklı olunması gerektiğini vurguladı. Hatay'ın riskli olduğunun altını çizen uzman isim Adana'nın da risk altında olduğunu belirtti. Aynı şekilde Antakya'da da büyük bir riskin olduğunu belirtti, ancak deprem konusu ile ilgili zaman vermenin mümkün olmadığını da belirtti. Deprem zaman tahminini hava durumu tahmini ile karşılaştırılmaması gerektiğinin de altını çizdi.

Kahramanmaraş depremi sonrasında ülkemizin en kıymetli yer bilimcilerinden birisi olan Prof. Dr. Naci Görür'de uyarılarda bulunmuştu. Kahramanmaraş depremine dair yaptığı açıklamalar arasında Hatay'ın ölü fay kesimlerinde bir stres transferinde olabileceği vurgulanırken, oralara yük bindiğini düşündüğünü belirtti. Hatay'da daha özenli ve dikkatli olunması gerektiğinin altını çizmişti.

199789-1.jpg

Adana ve Antakya'da Risk Bulunuyor!

Prof. Dr. Celal Şengör ve Prof. Dr. Naci Görür'ün yaptığı açıklamalar neredeyse birbirine oldukça benzer. Kahramanmaraş depremi ile birlikte Hatay'ın tehlikeli bölge olduğunu belirten profesörler aynı zamanda Adana ve Antakya'nın da risk barındırdığını açıkladı. Bu bölgelerde önlemlerin alınması gerektiği vurgulandı. Belirtilen illerimizde oluşması beklenilen depremi ile ilgili bir zaman vermenin mümkün olmadığı bilgisi paylaşıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN