Cildinizi rahatlatma vakti geldi! Cilt rahatlatan 4 ev yapımı maske

Cildinizi rahatlatma vakti geldi! Cilt rahatlatan 4 ev yapımı maske

Özellikle kadınların kişisel bakım rutinlerinden biri olan cilt bakımı oldukça önemli. Haberimizde sizler için paylaştığımız ev yapımı cilt maskeleri ile artık pahalı ürünlere tonlarca para dökmenize gerek kalmayacak. Tamamen evinizde olan malzemeler ile kolayca hazırlayabileceğiniz işte cilt maskeleri...

Akne, yağlı cilt, kırışıklıklar veya yaşlılık lekeleriyle ilgili sorunlarınız mı var? Harika bir cilde sahip olmak sadece bir gen meselesi değildir. Ayrıca yüzünüzü temizlemek, peeling yapmak ve nemlendirmekten oluşan iyi bir cilt bakım rutini benimsemeyi de içerir.

Bazı insanlar sağlıklı ve genç bir görünüm elde etmek için güzellik salonlarını ziyaret eder, ancak bunlar zaman içinde maliyetli olabilir.

basliksiz-19.jpg

1. Akne maskesi

Sivilceler, yağ, ölü deri hücreleri ve bakteriler gözenekleri tıkadığında gelişir ve akne siyah nokta, beyaz nokta, sivilce, nodül ve kistleri içerir. Ancak yumurta beyazındaki protein, ciltteki bakterileri öldürmeye ve lekeleri durdurmaya yardımcı olabilir.

Malzemeler:

  • 2-3 yumurta akı

Yapılışı: Yumurta aklarını sarısından ayırın ve yumurta aklarını bir kaseye koyun. Bir pamuğu kaseye batırın ve yumurta aklarını yüzünüze sürün. Maskeyi 10-15 dakika bekletin. Nemli bir bezle yıkayın ve bir nemlendirici uygulayın.

basliksiz-20.jpg

2. Tıkanmış gözenek maskesi

Yulaf ezmesi ve kabartma tozu, ölü deri hücrelerini çıkarabilen ve gözenekleri açabilen peeling özelliklerine sahiptir.

Malzemeler:

  • 2 çay kaşığı. yulaf ezmesi
  • 1 çay kaşığı karbonat

Yapılışı: Yulaf ezmesi ve kabartma tozunu bir kapta birleştirin. Bir macun oluşturmak için yavaşça birkaç damla su ekleyin. Macunu yüzünüze nazikçe masaj yapın ve kurumasını bekleyin. Ilık suyla yıkayın ve bir nemlendirici uygulayın.

basliksiz-21.jpg

3. Yağlı cilt maskesi

Yağlı cilt, gözenekleriniz doğal bir cilt yağı olan çok fazla sebum ürettiğinde oluşur. Yağlar gözenekleri tıkayabilir, akne ve iltihabı tetikleyebilir. Muz ciltteki yağı emmeye yardımcı olurken limon gözenekleri temizlemeye yardımcı olur.

Malzemeler:

  • 1 muz
  • 10 damla limon suyu
  • 1 çay kaşığı sızma zeytinyağı

Yapılışı: Muzu bir kasede ezin. Sıvı bir macun oluşturmak için limon suyu ve zeytinyağı ekleyin. Maskeyi yüzünüze uygulayın. 15 dakika bekletin ve ardından ılık suyla yıkayın.

1200x627-salatalik-maskesi-nasil-yapilir-ne-ise-yarar-cildi-canlandiran-salatalik-maskesi-tarifi-s1-1596540207663.jpg

4. Kuru cilt maskesi

Nemlendirici bir yüz maskesi cildinizin nemi korumasına ve donukluğu ve kaşıntıyı hafifletmesine yardımcı olabilir.

Malzemeler:

  • Yarım salatalık
  • 2 yemek kaşığı. aloe vera jeli

Yapılışı: Salatalığı karıştırın ve aloe vera jeli ile birleştirin. Macunu yüzünüze nazikçe masaj yapın. 30 dakika bekletin ve ardından su ile yıkayın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN