Çizik olan gözlük camına bir tutam sürüp ovalayın: Eskisinden daha net olacak! Marketlerde satılıyor, en hızlı çözüm

Çizik olan gözlük camına bir tutam sürüp ovalayın: Eskisinden daha net olacak! Marketlerde satılıyor, en hızlı çözüm

Gözlük camında oluşan çizikleri yok etmek için çok basit bir yöntem uygulayabilirsiniz. Gözlük camında oluşan çizik ve lekeleri jet hızında yok eden o malzemeyi bakkal ve market gibi birçok noktada bulabilirsiniz. Peki, gözlük camı çizilmesine ne iyi gelir? Gözlük camındaki çizik nasıl yok edilir? İşte, gözlük camını evde gidermenin kolay yolu...

Gözlük camındaki çizikleri sadece bir malzemeyle silebilirsiniz. Bu yöntem ile gözlük camınızdaki küçük çizikleri kolayca giderebilirsiniz. Fakat bu yöntemin derin çizikler için işe yaramayacağını belirtelim.

GÖZLÜK CAMI ÇİZİKLERİ NASIL GİDERİLİR?

* Gözlük camınızı ılık su ile yıkayın ve kurulayın.

* Gözlük camınızın çizikli kısmına diş macunu sürün. Diş macununun beyaz renkli ve aşındırıcı olmasına dikkat edin.

* Diş macununu yumuşak bir bez ile gözlük camına yedirin ve hafifçe ovalayın. Bu işlemi çizikler kaybolana kadar tekrarlayın.

* Diş macununu ılık su ile durulayın ve gözlük camınızı kurulayın.

dis-macunuyla-gozluk-cami-temizlenir-mi.jpg

ÇİZİK GÖZLÜK CAMI NASIL TEMİZLENİR?

Gözlük camları, narin bir yapıya sahip olduğundan kolay bir şekilde çizilebilir. Çizilen gözlük camları can sıkıcı bir hal alır. Gerek optik gözlükte gerek güneş gözlüğünde çizik cam görüntüsü hoş durmaz. Eğer gözlük camındaki çizikler küçük çizikler ise şanslısınız. Çünkü bu çizikler belli başlı yöntemlerle giderilebilir:

Bir çay kaşığı karbonat ile bir çay kaşığı tuzu karıştırarak macun kıvamına gelmesini sağlayın. Ardından bu karışımı gözlük camına sürerek hafif bir şekilde ovalayın. Sonrasında ılık içme suyu ile gözlük camını bu karışımdan arındırın. Bu yöntem ile ufak çiziklerden kurtulabilirsiniz.

Bir diğer temizleme yöntemi ise bebek şampuanı kullanmaktır. Bebek şampuanı ile gözlük camını temizleyerek, gözlük camını ufak çiziklerden arındırabilirsiniz.

Her alanda adını ettiren bir başka etken madde ise sirkedir. Beyaz sirke ile gözlük camını silerek çiziklerden arındırabilirsiniz.

Diş macunu içeriğindeki maddeler sayesinde temizleyici etkiye sahiptir. Macunu gözlük camları üzerine sıkarak 10 saniye ovalayın ve durulayın. Bu yöntem de gözlüğünüzü çiziklerden arındırmanız için etkilidir.

Kaliteli bir mikrofiber bezi ıslatıp, sabun ve karbonat karışımına sürerek, gözlük camını silebilirsiniz. Ardından durulayıp yine başka bir mikrofiber bez ile durulayabilirsiniz.

Limonun parlatma etkisi ve bulaşık deterjanının temizleyici gücü ile çiziklerden kurtulabilirsiniz. Limonu sıkarak bulaşık deterjanı ile karıştırın. Gözlük camına döküm hafifçe ovalayın ve durulayın. Ardından kuru bez ile silin.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN