Çocuğunuzu biberonla beslerken bu hatayı sakın yapmayın! Yetişkinliğinde diş çürükleriyle uğraşıp durur

Çocuğunuzu biberonla beslerken bu hatayı sakın yapmayın! Yetişkinliğinde diş çürükleriyle uğraşıp durur

Gece biberonla beslenmenin biberon çürüğüne neden olup çocukların diş sağlığını ve konuşma gelişimini tehlikeye attığı ortaya çıktı. İşte detaylar...

Süt dişi enfeksiyonları çocukların sağlığını etkileyen önemli sorunlardan biri olarak öne çıkıyor. Bu enfeksiyonlar, diş sağlığının yanı sıra çocukların genel sağlığını da tehdit edebiliyor.

Biruni Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi'nden Dr. Mehran Moghbel, süt dişi enfeksiyonlarının ortaya çıkmasının temel nedenlerinden birinin yetersiz ağız hijyeni olduğunu belirtti.

Dr. Mehran Moghbel, çocukların dişlerini yeterince fırçalamamalarının ya da doğru fırçalama tekniklerini kullanmamalarının, diş çürüklerinin ve enfeksiyonların başlıca sebeplerinden olduğu bilgisini paylaştı.

"BİBERON ÇÜRÜĞÜNE YOL AÇABİLİR"

Şekerli ve asitli yiyeceklerin aşırı tüketilmesinin de enfeksiyon riskini artırdığını vurgulayan Dr. Mehran Moghbel, fazla şekerin diş üzerinde bakteri çoğalmasına neden olarak diş çürüklerini tetiklediğini aktardı.

Gece biberonla çocuğa süt ya da meyve suyu verilmesinin de 'biberon çürüğü' olarak bilinen ciddi probleme yol açabildiğine dikkati çeken Dr. Mehran Moghbel, şunları söyledi:

"Bu duruma karşı önlem alınmadığı takdirde, diş kaybının yanı sıra ağız sağlığında ciddi problemler, beslenme alışkanlıklarında zorluklar ve konuşma gelişiminde aksaklıklar yaşanabilir. Biberon çürüğünün önlenmesi için erken yaşta doğru diş bakımı ve sağlıklı beslenme alışkanlıkları büyük önem taşıyor. Aksi takdirde, çürükler ilerleyerek çocuğun genel sağlığını olumsuz yönde etkileyebilir."

"İLK DİŞİ ÇIKTIĞI ANDA BİLE DİŞLERİN TEMİZLENMESİ GEREKİR"

Süt dişi enfeksiyonlarından korunmak için erken dönemde diş bakımının büyük bir önem taşıdığını aktaran Dr. Mehran Moghbel, şöyle konuştu:

"Bebeklerin ilk dişi çıktığı anda bile dişlerin temizlenmesi gerekir. Bunun için nemli bir gazlı bez ya da diş etlerine zarar vermeyen yumuşak bir bez kullanılabilir. Daha sonraki dönemlerde çocuğun yaşına uygun bir diş fırçası ve florür içeren diş macunuyla dişlerin günlük temizliği sağlanmalıdır. Gün içinde en az iki kez, özellikle gece yatmadan önce dişlerin fırçalanması enfeksiyon riskini azaltan etkili bir yöntemdir."

Dr. Mehran Moghbel, beslenme alışkanlıklarının da diş sağlığı için kritik bir rol oynadığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Şekerli ve yapışkan gıdaların yerine meyve ve sebze gibi sağlıklı atıştırmalıklar tercih edilmelidir. Gece biberonla beslenme alışkanlığından kaçınmak da çözüm yollarından biridir. Bunun yerine, çocuğun su içmesini sağlamak daha faydalı bir alışkanlık kazandırabilir.

Düzenli diş hekimi kontrollerinin süt dişi enfeksiyonlarını önlemede kritik öneme sahiptir. Bebeklerin ilk dişi çıktıktan sonra ve en geç bir yaşında diş hekimi ziyareti yapılmalıdır. Bu kontroller, hem çürüklerin erken tespit edilmesini sağlar hem de çocuğun diş hekimine alışmasını kolaylaştırır."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN