Değeri tam 13 milyon dolar! Jandarma alıcı kılığına girince yakalandılar

Değeri tam 13 milyon dolar! Jandarma alıcı kılığına girince yakalandılar

Kırıkkale'de erken Hristiyanlık dönemine ait ceylan derisi üzerine Aramice yazılmış ve değeri tam 13 milyon dolar olan tarihi İncil ele geçirildi. Jandarma alıcı kılığına girdi, 3 tarihi eser kaçakçısı suçüstü yakalandı.

İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, tarihi eser kaçakçılığına yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında, ellerinde ceylan derisi üzerine el yazması İncil bulunduğunu söyleyen 3 şahıs ile pazarlığa girdi.

aw322334-01.jpg

ERKEN HRİSTİYANLIK DÖNEMİNE AİT

Yapılan görüşmelerde, erken Hristiyanlık dönemine ait olduğu değerlendirilen ve Hazreti İsa'nın çarmıha gerilmiş ikonografik resimli ceylan derisi üzerine Aramice yazılmış 26 sayfalık İncil karşılığında 13 milyon dolar talep edildi.

aw322334-02.jpg

SUÇÜSTÜ YAKALANDILAR

Aynı gün ellerindeki tarihi eseri göstermek üzere özel bir araçla buluşma yerine gelen Z.Z. (46), İ.B. (42) ve H.E. (41) suçüstü yakalandı.

aw322334-04.jpg

Araçta yapılan aramada pazarlamaya çalışılan İncil ele geçirildi.
Tarihi eser niteliğindeki kitap, muhafaza altına alındı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN