Deprem tehlikesi onlarca ile yayıldı! Evinizin altından fay hattı geçiyor olabilir: Tek tıkla hemen öğrenin!

Deprem tehlikesi onlarca ile yayıldı! Evinizin altından fay hattı geçiyor olabilir: Tek tıkla hemen öğrenin!

Yaşanan deprem felaketlerinin ardından vatandaşlar fay hattı bölgesinde ikamet edip etmediklerini merak etmeye başladı. Hangi illerden fay hattı geçiyor? İşte detaylar...

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 ilde ağır hasar bırakan depremlerin ardından vatandaşlar deprem bölgesinde yaşayıp yaşamadıklarını merak etmeye başladı. Deprem gündemden düşmezken Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü (MTA) tarafından diri fay hattı haritası güncellendi.

Güncellenen fay hattı ile hangi illerin risk altında olduğunu öğrenmek mümkün. Ülkemiz, Kuzey Anadolu Fay Hattı, Batı Anadolu Fay Hattı ve Doğu Anadolu Fay Hattı üzerinde yer almakta. Diri fay hattıyla birlikte 45 il alan üzerinde 110 ilçenin diri fay hattında olduğu tespit edildi. Vatandaşlar ise risk bölgesinde oturup oturmadıklarını araştırmaya başladı.

diri fay hattı

Posta Gazetesi'nde yer alan haber çerçevesinde, MTA'nın hazırladığı ve vatandaşların incelemesinin mümkün olduğu Türkiye diri fay haritasında riskli bölgeleri görmek söz konusu. Vatandaşların, ekranın yan tarafında bulunan 'faylar' seçeneği ile 'depremler' seçeneğinden son 24 saat, son 7 gün ve son 30 gün seçeneklerini işaretleyerek ne zaman evlerinin altından fay hattı geçtiğini öğrenmeleri mümkün.

E-Devlet aracılığıyla da fay hattı kontrolü yapılabilmekte. T.C. kimlik numarası ile giriş yapan vatandaşlar, yaşadıkları parselin zemin niteliklerine ulaşabilir. Bu yolla depremin yanında diğer doğal afetler hakkında da bilgiye erişim sağlanıyor.

MTA tarafından yayınlanan güncel diri fay hattına göre, ülkemizde 5,5 şiddetinde ve üstünde deprem yaşatabilecek 485 diri fay hattı bulunmakta. Güncel haritaya göre; direkt olarak diri fay üstünde yer alan 45 il alanı ve 110 ilçe var.

Hangi iller fay hattı üstünde bulunuyor?

Aksaray, Aydın, Balıkesir, Bolu, Burdur, Bursa, Bingöl, Denizli, Eskişehir, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Hatay, İzmir, Kahramanmaraş, Manisa, Muğla, Kocaeli, Konya, Osmaniye, Sakarya ve Tokat fay hattı üstünde bulunmakta.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN