Depremzede çocuk Kılıçdaroğlu'na seslendi: Ders çalışmamız için bir şeyler getirebilecek misiniz?

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Gaziantep'i ziyaret etti. Kılıçdaroğlu’na “Cumhurbaşkanım bir şey söyleyebilir miyim” diye seslenen depremzede bir çocuk, “Ders çalışmamız için bir şeyler getirebilecek misiniz” diye sordu. İmamoğlu araya girerek küçük çocuğa “Bu hafta yollayacağız, söz. Çocukların yaşına göre hem kırtasiye hem kitap hem de biraz top oynayacağınıza göre bazı malzemeler gelecek size." yanıtını verdi.

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde çadırkentte kalan depremzedelerle bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu’na “Cumhurbaşkanım bir şey söyleyebilir miyim” diye seslenen depremzede bir çocuk, “Ders çalışmamız için bir şeyler getirebilecek misiniz” dedi. Kılıçdaroğlu'na eşlik eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, çocuğa “Bu hafta yollayacağız, söz. Çocukların yaşına göre hem kırtasiye hem kitap hem de biraz top oynayacağınıza göre bazı malzemeler gelecek size. Hepsi gelecek, söz” şeklinde yanıt verdi.

"SİZİ EV SAHİBİ YAPMAK İÇİN ÖZEL ÇABA HARCANIYOR, ÇALIŞMALAR YAPILIYOR"

Depremzedelerle fotoğraf çektiren Kılıçdaroğlu’na bir vatandaş, “Vatan sevgisi imandandır. İmanı olmayan cennete giremez. Değil mi Başkanım. Ben seni seviyorum, Allah’a emanet olun” dedi. Kılıçdaroğlu, depremzedeye “Sizi ev sahibi yapmak için özel çaba harcanıyor, çalışmalar yapılıyor. Bu konuda bizim İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımızın İstanbul için çok güzel projeleri var. Hepsini çözeceğiz” dedi. Depremzede, Kılıçdaroğlu’na “Dere kenarındayız. Çok yanlışlar var” diye yanıt verdi.

Bölgedeki depremzede kadınlar, “Başkanım, çok hızlı yapılmasını istiyoruz evlerimizin. Çadırların altı suya gidiyor” dedi. Kılıçdaroğlu, “Evlerinizin bir an önce yapılması ve sizin de oturmanız lazım. Para ödemeden oturmanız lazım, öyle de olacak zaten. İnşallah hepsini çözeceğiz” diye yanıt verdi.

"DERS ÇALIŞMAMIZ İÇİN BİR ŞEYLER GETİREBİLECEK MİSİNİZ?"

Bir depremzede çocuk da Kılıçdaroğlu’na “Cumhurbaşkanım bir şey söyleyebilir miyim” diye seslenerek, “Ders çalışmamız için bir şeyler getirebilecek misiniz” sorusunu yöneltti. İBB Başkanı İmamoğlu, depremzede çocuğa “Bu hafta yollayacağız, söz. Çocukların yaşına göre hem kırtasiye hem kitap hem de biraz top oynayacağınıza göre bazı malzemeler gelecek size. Hepsi gelecek, söz” diye cevap verdi.

“KONTEYNER BEKLİYORUZ”

Kılıçdaroğlu, çadırda kalan depremzede bir aileyi de ayakkabılarını çıkararak ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, çadırda kalan depremzedelere, “Acil ihtiyaç nedir şu an” diye sordu. Depremzede “Konteyner bekliyoruz” diye yanıt verdi. İmamoğlu’nun “Eviniz neredeydi” sorusuna “Belediyenin yan tarafındaydı, yıkıldı” diye cevap veren depremzede, “Enkazdan çocuklarım biraz etkilenince Ankara’ya bıraktım” diye konuştu.

Depremzedelerden biri, “Adaleti getireceğiz inşallah, adalet gelecek. Bu sene adalet gelecek. Az kaldı” dedi. Kılıçdaroğlu, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin kurduğu çadırkentte depremzedelerle birlikte yemek yedi. Kılıçdaroğlu, isteyen depremzedelerle fotoğraf da çektirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN