Devlet sosyal yardım musluklarını açtı! Son başvurular alınıyor: 1250 TL'ye kadar nakit para yardımı yapılacak!

Devlet sosyal yardım musluklarını açtı! Son başvurular alınıyor: 1250 TL'ye kadar nakit para yardımı yapılacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dar gelirli vatandaşlar tarafından sağlanan sosyal destek ödemeleri kapsamında çocuklu ailelere verilen ödemeler merakla araştırılıyor. Peki 1250 TL sosyal yardım ödemesi nasıl alınır? Tüm detaylar haberimizde.

Dar gelirli vatandaşlara sağlanan maddi destek ödemeleri yakından takip ediliyor. Peki kimler çocuk desteğinden faydalanabiliyor? Başvuru şartları nedir? Başvuru nasıl yapılır? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

ÇOCUK DESTEK ÖDEMELERİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dar gelirli vatandaşlara sağlanan sosyal destek ödemeleri kapsamında çocuk destek ödeme tutarları da belli oldu. Çocuk destek ödemeleri için başvurular e-Devlet sistemine giriş yaparak yapılabiliyor ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla yapılabiliyor. Başvuru şartları arasında; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olunması, Mavi Kart sahibi olunması, ikametgah adresinin yurt dışında olmaması, 18 yaşından küçük olunması, hane içinde memur, noter, muhtar ya da yurt dışı çalışanı, yurt dışı borcu olan kişi olmaması gerekmektedir. Aynı zamanda başvuru yapan kişinin cezaevinde hükümlü olmaması, öğrenci yurtlarında kalan öğrenci olunmaması, yetiştirme yurtlarında ya da bakım evlerinde kalınmaması, zorunlu askerlik görevini yapmaması gerekiyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan aile destek ödemeleri kapsamında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından gelir tespit testleri yapılıyor. 

Aile Destek Ödemeleri

Gelir testi sonrasında ödeme almaya hak kazanan vatandaşlar düzenli olarak ödemelerini alabiliyor. Ödemelerden faydalanabilmek için hane içinde kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden daha az olması gerekiyor. Aile destek ödemeleri kapsamında 450 TL ve altında hane geliri olan kişiler 1.250 TL, 450 TL ve 911.15 TL arasında hane geliri olanlar 1.100 TL, 911.15 TL ve 1372.30 TL olanlar 950 TL, 1372.30 TL ve 1833.45 TL arasında hane geliri olanlar 850 TL ödeme alıyor. Ödemeler hak sahiplerine en fazla 12 ay süreyle yapılıyor. 12 aylık ödemeler 2023 senesi Temmuz ayında sona eriyor. Aynı zamanda aile destek ödemelerinden faydalanan kişiler çocuk destek ödemelerinden de faydalanabiliyor. Çocuk destek ödemeleri çocuk sayısına göre şu şekilde yapılıyor; 1-2 çocuğu olan aileler 350 TL, 3 çocuğu olan aileler 450 TL, 4 çocuğu olan aileler 550 TL ve 5 ve üstü çocuğu olanlar 650 TL ödeme alıyor. Aile destek ödemeleri 12 ay sonunda sona erdikten sonra ihtiyaç sahibi vatandaşlar tekrar başvuru yapabiliyor ve yapılan gelir testi ile tekrar ihtiyaç durumu anlaşılırsa ödemeyi tekrar alabiliyor. Daha önce başvuru yapan ve başvurusu olumsuz sonuçlanan vatandaşlar ekonomik durumlarını kanıtlayacak şekilde tekrar başvuru yapabiliyor. Mart ayı ödemeleri 8 Mart günü itibariyle hak sahiplerinin hesaplarına geçmeye başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından şu açıklama yapıldı; 'Çocuk destek ödemeleri 2.4 milyon hane için 1 milyar TL, aile destek ödemeleri için 3.3 milyar TL toplam 4.3 milyar TL ödeme yapıldı.' 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN