Dolar borcu olan tir tir titreyecek! Selçuk Geçer açıkladı: Sadece saatleriniz kaldı!

Dolar borcu olan tir tir titreyecek! Selçuk Geçer açıkladı: Sadece saatleriniz kaldı!

Dolar kuru üzerinden hareketlilik devam ederken dolar kuru ve ekonomi yöntemi üzerinden Selçuk Geçer, önemli açıklamalarda bulundu. 21-22 Mart'ta yapılacak FED toplantıları üzerinden son uyarılar yapıldı. Sadece 5 gün içerisinde uyarılar peş peşe geldi.

Pandemi üzerinde yaşanan kısıtlanmalarla beraber 2020 yılının 2. çeyreğinde başlayan ekonomik daralma ve piyasalardaki düşüşler dünya üzerindeki bütün ülkelerde enflasyon ve faiz artımına karar verildi.

Yaşanan iflasların ardından Credit Suisse bankasının İsviçre'den yardım istemesi ve ABD merkezli bir diğer banka olan Signature Bank'ın da iflas etmesiyle birlikte ABD borsalarında çöküş için domine etkisi hızlanmaya başladı.

ABD Merkez Bankası tarafından uzun süreli olarak alınan faiz artırımlarıyla beraber 25-50 baz puanlık faiz artırımı için hazırlıklarla beraber bankaların üst üste barmasıyla faiz artımı gerçekleşti. ABD'nin en önemli bankaları arasında olan Goldman Sachs, iflas haberlerinin ardından yayınladığı raporda 21 ve 22 Mart'ta yapılacak FED toplantısından faiz artırımına karşılık olarak karar verilmesi beklentileri çoğaldı.

dolar

DOLAR KURU 40 TL'Yİ GEÇECEK

Geçtiğimiz dönemlerde dolar kuru hakkında sansasyonel yorumlar yapılırken Selçuk Geçer, suç duyurusunda bulundu. Yeni bir olaylı tahmin yaparak geri durmaları yönünde yorumlar yapılırken AKP hükümetinin Türkiye'yi sürüklediği ekonomik krizden ötürü iktidar değişikliğine gidilmesiyle yaz aylarında 26 TL ve yıl sonunda ise 40 TL olarak güncellenmesi bekleniyor.

ALTINDA ARTIŞA GİDİLDİ

İflas haberleriyle beraber ons altının gün içerisinde 1935 TL seviyesini geçerek son 6 haftanın rekorunun kırılmasıyla beraber altın ve dolar üzerinde beklenmedik değişiklikler yaşandı. Her iki yatırım aracının TL karşılığı rekor seviyelere yükselirken Geçer, ABD'de yaşanan iflas hadiselerinin uzun vadeye yayılmasıyla altının getirisinin yükseleceği belirtildi. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN