Duvarlar nasıl hızlı temizlenir? Duvar temizlemenin en kolay yolu...

Duvarlar nasıl hızlı temizlenir? Duvar temizlemenin en kolay yolu...

Duvarları temizlemek bazen hiç bitmeyen bir görev gibi gelebilir. Ama artık kirli duvarları nasıl hızlı bir şekilde temizleyeceğinizi öğrenebilir ve kirli duvarlarınızda uygulayabilirsiniz. İşte duvarlarınıza yeni boyanmış izlenimi verecek yöntem....

Eskiden, duvarları temizlemek için kullanılan tek şey bir bez ve deterjanlı suydu… Bu yazımızdaki ipuçları ile duvarları nasıl temizleyeceğinizi öğrenin ve daha güzel ve sağlıklı bir ev için günlük temizlik alışkanlığınıza duvarları silmeyi de ekleyin.

1. DÜZ DUVARLARDA RAHAT OLUN

Çoğu duvar boyası, tipik olarak pencere pervazı, kapılar ve süpürgelikler için kullanılan boyadan daha az dayanıklıdır. Düz boyalı duvarlarda asla sert kimyasallar veya ticari yağ çözücüler kullanmayın. Bu duvarları temizleme solüsyonuyla nemlendirilmiş yumuşak bir süngerle silin. Çok sert ovalamayın yoksa boyanın bir kısmını çıkarabilirsiniz.

2. PARLAK VE YA YARI PARLAK YÜZEYLER ZORDUR

Bu boyalar çok dayanıklı olduğundan, bazen mutfak ve banyo gibi trafiğin yoğun olduğu alanlarda kullanılırlar. Dikkatlice sildiğiniz sürece, parlak duvarlarda yumuşak bir yağ giderici kullanmak iyi olacaktır. Parlak boyalar sert olsa da çizilmeleri önlemek için yumuşak bir sünger kullanın.

3. LATEKS BOYALI DUVARLARDA ILIK SU VE ÇOK AMAÇLI TEMİZLEYİCİ KULLANIN

Bu tür boyaları yumuşak bir sünger ve su, bulaşık deterjanı ve damıtılmış beyaz sirke gibi güvenli, çok amaçlı bir temizleme solüsyonuyla silin. Temiz bir süngeri duvar temizleyicinize batırın, sıkın ve duvarınızı nazikçe temizleyin. Sirke kokusu, duvar kuruduktan sonra yok olur.

4 PRİZ KENARLARINI GÜVENLE TEMİZLEYİN

Prizlerin, ışık anahtarlarının ve termostatların etrafındaki duvarda biriken kiri temizlerken sakın buraları ıslatmayın. Elektrik prizlerini temizlemeden önce şalteri kapatın. ve nemli bezle silin

5. TEMİZLEMEDEN ÖNCE DUVARLARIN TOZUNU ALIN

Duvarlarınızı yukarıdan aşağıya doğru elektrik süpürgesi ile süpürün. Elektrik süpürgesi, tavana yakın duran örümcek ağlarını temizlemek için iyidir. Kullanılmayan bir boya fırçası veya kuru mikrofiber bez de duvar köşelerinin tozunu almayı kolaylaştırır.

6. DUVARLARI TEMİZLEME SOLÜSYONUNU TEST EDİN

Temizlik firmalarının önerdiği temizlik malzemeleri etkili ve güvenlidir, ancak her zaman en iyisi, önce duvarlarınızda gözden uzak bir noktayı yerinde test etmektir. Bu özellikle düz veya mat yüzeyler için önemlidir; temizleme solüsyonu çok sertse açık renkli çizgiler ve lekeler bırakabilir.

7. DOĞRU TEKNİĞİ ÖĞRENİN

Boyalı duvarları nasıl temizleyeceğinizi öğrenirken, uygun bir teknik kullanmak çok önemlidir. İki kova, biraz yumuşak sünger ve kuru mikrofiber bezler alın. Bir kovayı durulamak için ılık suyla, diğerini duvar temizleyicinizle doldurun. Duvarın tepesinden başlayın ve hafif, dairesel hareketlerle aşağı inin. Lekelenmeyi ve renk solmasını önlemek için bölümler halinde çalışın. Duvarı temizleme solüsyonunuzla silin ve ardından durulama kovanıza batırılmış bir süngerle kalıntıları silin. Duvarı mikrofiber bezinizle kurulayın ve bir sonraki bölüme geçin.

8. DUVARLARINIZI SİLDİKTEN SONRA İNATÇI LEKELERE GEÇİN

Boyalı duvarları temizlerken kendinize biraz zaman kazandırın ve duvarları sildikten sonra lekelere odaklanın. Bu şekilde, temizleme solüsyonunuza leke üzerinde çalışma ve muhtemelen tamamen kurtulma şansı verirsiniz. Duvarlarınızı sildikten sonra hala leke görüyorsanız, güvenli, ev yapımı bir leke çıkarıcı hazırlayabilirsiniz.

Boya kalemi , ayakkabı izi ve yağ gibi inatçı lekeler için kabartma tozu ve su ile bir macun yapın. Aşındırıcı olmayan bir sünger kullanarak macunu lekenin üzerine hafifçe ovun ve dairesel hareketlerle çalışın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN