Donmuş kıyma en hızlı nasıl çözülür?

Donmuş kıyma en hızlı nasıl çözülür?

Akşam yemeğini hızlıca hazırlamanız o donmuş kıymanın çözülmesine bağlı ise bunu güvenli ve hızlı bir şekilde halletmenin yolları var. İşte donmuş kıymayı çözmenin püf noktası...

Kıyma dondurucunuzda stoklanacak çok yönlü malzemelerden biridir . Ancak buzunu yanlış şekilde çözmek, potansiyel olarak zararlı bakterilerin büyümesine neden olur. Neyse ki, kıymayı hızlı ve güvenli bir şekilde çözmek için en kolay ve en etkili yöntemleri biliyoruz.

AKŞAM YEMEĞİNE 1 SAAT VARSA...

Akşam yemeğine sadece bir saat varsa ve elinizde yarım kilo donmuş kıymayla yemek yapmanız gerekiyorsa donmuş kıymayı bir kase soğuk suda eritebilirsiniz . İlk olarak, donmuş etin kapalı ve sızdırmaz bir pakette olduğundan emin olun, ardından soğuk musluk suyuyla dolu bir kaseye daldırın. Genellikle şöyle bir hata yapılıyor. Ilık veya sıcak su, buz çözme sürecini hızlandıracaktır ama etin dış tabakası ısınıp çözülecektir. Ette çok hızlı, zararlı bakteri ürer. Bu nedenle, sıcak su kullanmayın. eti daldırdığınız musluk suyuna buz küpü de ekleyebilirsiniz. Yarım kilo sığır etinin bir kase suda çözülmesi yaklaşık bir saat sürer, ardından hemen pişirilmelidir.

SADECE 5 DAKİKANIZ VARSA...

Akşam yemeğini hazırlayacağınız donmuş kıymanın buzunu hızlıca çözmek için mikrodalgayı kullanabilirsiniz. Tüm ambalajı çıkarın, ardından eti bir tabağa koyun ve 2 ila 3 dakika mikrodalgada ısıtın, tamamen eriyene kadar her 45 saniyede bir döndürün ve çevirin. Etin bazı dış kısımları pişmeye başlayabilir, bu nedenle kıymayı mikrodalgada çözdürdükten hemen sonra kullanmalısınız.

BUZUNU ÇÖZDÜĞÜNÜZ KIYMAYI TEKRAR DONDURABİLİR MİSİNİZ?

Kıymayı çözdükten sonra güvenli bir şekilde tekrar dondurup donduramayacağınız, buzunu çözmek için kullandığınız yönteme bağlıdır. Kıymayı buzdolabında çözdükten sonra kullanmamaya karar verirseniz, bakteri üremesi riski olmadan 48 saat içinde dondurucuya geri koyabilirsiniz. Ancak etinizin buzunu çözmek için soğuk su veya mikrodalga kullanırsanız ve sonra kullanmak istemediğinize karar verirseniz, yeniden dondurmadan önce pişirmek en iyisidir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN