Eski yara izlerinden sonsuza kadar kurtulun... Cildinizdeki eski yara izleri nasıl yok edilir?

Eski yara izlerinden sonsuza kadar kurtulun... Cildinizdeki eski yara izleri nasıl yok edilir?

Cildinizdeki yara izlerini nasıl yok edebilirsiniz? İşte eski yaralarınızı yok etmek için uygulayabileceğiniz hem tıbbi hem de evde yapılabileceklerin listesi...

Yaralanma, sivilce , ameliyat veya hastalıktan kaynaklanmış olsun, izler geçmiş travmanın istenmeyen hatırlatıcıları olurlar. Neyse ki çoğu yara izi, hiçbir zaman tamamen gitmese bile zamanla kaybolur. Bununla birlikte, bazı yara izleri daha inatçıdır ve ağrıya veya sağlık sorunlarına neden olmazken, bulundukları yere bağlı olarak önemli duygusal strese katkıda bulunabilirler. Yara izlerin yüzünden kendine olan saygın darbe aldıysa, muhtemelen onları yok etmenin yollarını arıyorsundur. Yara izlerinin görünümünü en aza indirmek için yapabileceklerinizi listeledik...

ÇİNKO TAKVİYESİ

Çinko, yaraların iyileşmesine yardımcı olmak için önemli olan bir mineraldir. İltihabı azaltmaya ve yara izlerinin iyileşmesine yardımcı olabilecek hücre büyümesi oluşturmaya yardımcı olur. Ancak aşırıya kaçmayın çünkü bunun şişkinlik veya ishal gibi yan etkileri olabilir. Çinko takviyeleri ayrıca ağzınızda zararsız bir metalik tat bırakabilir.

YARA MESAJI

Bir yara iyileştiğinde, yara izine hafifçe masaj yapmak yardımcı olabilir. Altındaki dokudaki kolajen yapısını parçalar. Bazı yara türleri, derinin hemen altında kordonlar veya sıkı ip benzeri doku şeritleri geliştirebilir. Böyle bir durumda doktorunuz yara izi masajı önerebilir. Kordonlara masaj yapmak ve onları çekmek onları esnetebilir ve rahatlatabilir, bu da yara izinin dokusunu ve düzlüğünü iyileştirmeye yardımcı olur.

ENJEKSİYONLAR

Farklı yara türleri yara izlerini daha az fark edilir hale getirebilir. Örneğin, sivilce izleriniz varsa, kollajen veya yağ gibi dolgu maddeleri ciltteki tümsekleri veya girintileri düzeltebilir. Botox veya benzeri enjeksiyonlar cildi ve yara izlerinin görünümünü pürüzsüzleştirebilir.

Ancak steroid enjeksiyonlarının cildi inceltme veya rengini değiştirme gibi yan etkileri olabilir.

KİMYASAL SOYMA

Bu prosedürler ciddi yara izlerinin görünümünü azaltabilir. Yüzeysel izlerden kurtulmak için derinin üst katmanlarını çıkarırlar ve daha derin izleri yüzeye yaklaştırırlar. Cilt soyulduğunda, yeni cilt geçici olarak kırmızımsı, ağrılı veya şiş olabilir. Bu cildin normale dönmesi bir hafta veya daha uzun sürebilir.

LAZER TEDAVİSİ

Kimyasal peeling gibi, lazer tedavisi de ciddi yara izleri içindir. Ancak diğer seçeneklerden farklı olarak, lazer tedavisi daha çok yara izini hedef alır. Lazerler belirli kan damarlarını hedefler. Yapılan uygulama genellikle yaklaşık 5 gün boyunca cildin şiş ve kırmızı olmasına neden olur. Muhtemelen bunu birkaç kez yapmanız gerekecek. Birçok insan üç ila beş seans lazer tedavisi alır.

MİKRO İĞNELEME

Microneedling, cildinizin üst katmanına çok küçük delikler açmak için küçük iğneli bir silindir kullanır. Bu işlem, cildinizi dolgunlaştıran ve yara izlerinin dokusunu iyileştiren kolajen yapmak için cildinizi teşvik eder. Alan daha sonra, muhtemelen birkaç gün boyunca kırmızı olacaktır. Ve birkaç kere tekrarlamanız gerekecektir. İnsanlar yara izlerini azaltmak için genellikle dört ila altı mikro iğneleme seansı alırlar.

HİNDİSTANCEVİZİ YAĞI

Bu tropikal yağın çeşitli cilt faydaları vardır. Bu bir nemlendiricidir ve erken laboratuvar testleri, yaraların daha hızlı iyileşmesine yardımcı olabileceğini göstermektedir. Ayrıca, hücre çoğalmasını teşvik eden yağ asitlerine sahiptir. Bu yağ asitlerinden biri olan monolaurinin bakterilere karşı koruma sağladığı gösterilmiştir. Bunların hepsi, yara izlerinin küçülmesi söz konusu olduğunda yardımcı olabilir.

ALOE VERA

Aloe vera, sedef hastalığı veya güneş yanıkları gibi birçok cilt problemini yatıştırmasıyla bilinir. Laboratuar farelerinde yapılan ilk testler, yara izlerinin görünümünü azaltabileceğini gösteriyor. Ancak insanlar geleneksel olarak yüzyıllardır aloe vera'yı ciltlerinde kullanılmıştır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN