Diz ağrınızı tarihe karıştıracak tarif: Bu doğal ev ilaçlarını mutlaka deneyin...

Diz ağrınızı tarihe karıştıracak tarif: Bu doğal ev ilaçlarını mutlaka deneyin...

Diz ağrısı her yaş grubundan insanın ortak şikayetidir. İster bir yaralanmadan isterse altta yatan bazı tıbbi durumlardan kaynaklansın, diz ağrısı günlük aktivitelerinizi etkileyebilir. Bazıları için ömür boyu sürecek bir soruna dönüşebilir. Durumunuz ne kadar şiddetli olursa olsun, kötü diz ağrısından kurtulmanıza yardımcı olabilecek bazı ev çözümleri var:

ESANSİYEL YAĞLARLA MASAJ YAPIN

Masaj, diz ve eklem ağrısı semptomlarından kurtulmanın mükemmel bir yoludur. Dizlerinize masaj yapmak için uçucu yağ kullanmak daha da etkili olacaktır. Bazı araştırmalara göre, zencefil ve portakal esansiyel yağları diz ağrısından kurtulmada oldukça işe yarıyor. Sertliği serbest bırakır ve etkilenen kısımdaki ağrıyı azaltır.

ISI VE SOĞUK KOMPRES

Hem sıcak hem de soğuk kompres diz ağrısı semptomlarını azaltmada faydalı olabilir. Ancak seçtiğiniz tedavi, çektiğiniz ağrının türüne bağlıdır. Enflamasyon varsa, durumu daha da kötüleştirebileceği için ısı kompreslerinden kaçınmalısınız. Isı tedavisi, artrit gibi kronik ağrı için en iyisidir. Spor yaralanması durumunda soğuk kompres uygulayın.

ELMA SİRKESİ İÇİN

Bazı araştırmalar, elma sirkesinin , artrit gibi kronik ağrılardan kurtulmaya yardımcı olabilecek anti-inflamatuar özelliklere sahip olduğunu göstermektedir. Eklemlerdeki yağlamayı geri kazanmaya yardımcı olur, bu da ağrıyı azaltır ve bacaklarınızı hareket ettirmenizi kolaylaştırır. Yarım fincan elma sirkesini bir bardak suya karıştırın ve karışımı her gün yatmadan önce için .

ZENCEFİL ÖZÜ

Zencefil yağı, zencefil özü veya çiğ zencefil dizleriniz için iyidir. Bu yaygın bitki, doğası gereği anti-enflamatuar olan, gingerol adı verilen bir bileşik ile doludur . Diz ağrısından kurtulmak için zencefil çayı yapabilir ve günde iki kez içebilirsiniz .

ZERDEÇAL ÇAYI İÇİN

Zerdeçal, çok uzun bir tıbbi kullanım geçmişine sahip sihirli bir baharattır . Bu sarı baharat, kurkumin adı verilen güçlü bir anti-inflamatuar bileşik içerir. Bileşik, eklem ağrısı ve iltihaplanma semptomlarını hafifletmeye yardımcı olur. Bir bardak suya zencefil ve zerdeçalı ekleyip 12-15 dakika kaynatın. Biraz rahatlamak için bu karışımı her gün için.

KIRMIZI BİBER

Kırmızı biber doğal bir ağrı kesici görevi gören kapsaisin adı verilen aktif bir bileşen içerir . Bir macun yapmak için bir çay kaşığı acı biberi iki çay kaşığı zeytinyağı ile karıştırın . Bu macunu etkilenen bölgeye uygulayın ve hafifçe masaj yapın. Emin olun işe yarayacaktır .


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN