Pürüzsüz bir cilt için doğal maske tarifi: Tek kullanımda mucizeyi hissedeceksiniz...

Pürüzsüz bir cilt için doğal maske tarifi: Tek kullanımda mucizeyi hissedeceksiniz...

Cildinize harika şeyler yapacak maskeyi muhtemelen evinizde bulunan malzemeler ile yapabileceksiniz. Limon ve portakalda C vitamini , avokadoda E ve A vitamini, muzda kalsiyum ve potasyum var... Bunlarla cildinize mükemmel bir maske yapın. İş arkadaşlarınız parlayan cildinizi kıskanacak ve sizden tarif isteyecek...

AKNE OLAN CİLTLERE YÜZ MASKESİ

Akneye eğilimli ciltler için muz tek çaredir.
İçindekiler:

1 ezilmiş muz

1/2 çay kaşığı kabartma tozu

1/2 çay kaşığı zerdeçal tozu

Hafif ila orta şiddette sivilceniz varsa, bu maskeyi normal rutininize dahil etmek isteyebilirsiniz. Muz, cilt hücresi dönüşümünü destekleyen ve gözeneklerin temiz kalmasına yardımcı olan A vitamini ile doludur. Zerdeçal tozu sivilceye neden olan bakterileri öldürür, kabartma tozu cildinizdeki fazla yağı emer.

LEKELİ CİLTLER İÇİN BAL KABAĞI MASKESİ

İçindekiler:

1 adet bal kabağı, mutfak robotunda püre haline getirilmiş

1 yemek kaşığı bal

2 damla çay ağacı yağı

Bu maske, kollajen üretimini artırır. Balkabağı maskesi lekelerle savaşmak için çay ağacı yağı ve cildi aydınlatmak için bal yardımıyla büyük bir akne önleyici etki sağlar. Parlayan ve daha eşit bir cilt için haftada bir kez uygulayın.

KURU CİLTLER İÇİN AVOKADO MASKESİ

İçindekiler:

1 Avokado

2 Yemek kaşığı sade yoğurt

1 Yemek kaşığı zeytinyağı

1 Yemek kaşığı bal

Bu nemlendirici maske ile pürüzlü, kuru cildi unutun. Avokado ve zeytinyağındaki omega yağ asitleri cilt hücreleri arasındaki çatlakları kapatmaya yardımcı oluyor. Bal ve yoğurt gibi yatıştırıcı bileşenler sayesinde cildiniz inanılmaz derecede yumuşak olacaktır.

PÜRÜZLÜ CİLTLER İÇİN SALATALIK MASKESİ

İçindekiler:

1/2 salatalık, mutfak robotunda püre haline getirilmiş

1/4 su bardağı süt

1 yemek kaşığı bal

1 yemek kaşığı esmer şeker

Salatalık yüzünüzü serinletiyor, kızarıklığı azaltıyor ve o kadar güzel kokuyor ki - bir an için - mutfağınızda değil de bir spadaymışsınız gibi hissedeceksiniz. Bu maske nazikçe pul pul dökülür ve tek kullanımdan sonra cildi gözle görülür şekilde daha yumuşak yapar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN