Aseton mucizesi! Asetonun bu kullanım alanlarını öğrenince sadece oje silmeyeceksiniz

Aseton mucizesi! Asetonun bu kullanım alanlarını öğrenince sadece oje silmeyeceksiniz

Aseton kadınlar tarafından tırnaklardaki ojeleri silmek için kullanılan oldukça etkili bir temizlik aracıdır. Fakat aseton sadece tırnaklar için değil, evinizde oldukça farklı alanlarda kullanabilirsiniz. İşte asetonu evinizde kullanabileceğiniz 4 farklı alan...

Muhtemelen onu oje çıkarıcı olarak biliyorsunuzdur, ancak asetonun kullanımları burada bitmiyor. Çok yönlü ve ucuz bir kimyasal olan asetonun, ojeyi silmenin ötesinde evinizde çalışabileceği pek çok yer var. Sürtme izlerinin çıkarılması, süper yapıştırıcının yapışmasının giderilmesi ve çıkartma kalıntısının çözülmesi dahil olmak üzere çeşitli temizlik amaçları için etkilidir.

Aseton oldukça yanıcıdır, bu nedenle asla bir alev veya ısı kaynağının yakınında kullanılmamalıdır. Akciğerleri ve mukus zarlarını tahriş edebilir, bu nedenle her zaman iyi havalandırma ile kullanılmalıdır ve cildinizi kurutabilir veya çatlatabilir, bu nedenle tutarken eldiven giyin. Herhangi bir güçlü kimyasal kullanırken, istenmeyen bir etki olmadığından emin olmak için önce maddenin küçük bir parçasıyla göze çarpmayan bir noktayı test edin.

SÜRTÜNME İZLERİNDEN KURTULUN

Fayans, beton veya laminat zeminde çirkin siyah çizikler varsa, temiz bir bez veya kağıt havluya birkaç çay kaşığı aseton dökün ve rahatsız edici izleri silin. Ardından, kalan aseton kalıntısını gidermek için suya batırılmış temiz bir bezle alanın üzerinden geçin. Ancak bunu ahşap bir zeminde denemeyin, çünkü aseton cilayı kaldırabilir ve ahşap üzerinde kalıcı izler bırakabilir.

TEMİZ KAHVE KUPALARI

En sevdiğiniz seramik veya cam kupada düzenli yıkamayla çıkmayan kahverengi kahve veya çay lekeleri varsa, aseton lekeleri kupadan kurtarmaya yardımcı olabilir. Kupaya bir veya iki çay kaşığı aseton dökün, lekeli bölgeleri bir sünger veya bezle silin ve ardından kupayı her zamanki gibi yıkayın. Tekrar yeni ve temiz görünecek.

BOYA LEKELERİNİ ÇIKARIR

Pencerelerinizin çevresini boyadınız, ancak şimdi camda boya lekeleri var. Çözüm banyo dolabınız kadar yakın: oje çıkarıcı. Asetona batırılmış bir pamuk topunu boya lekelerinin üzerinde birkaç dakika tutun ve ardından boyayı silmek için temiz, kuru bir bez kullanın.

KUMAŞTAKİ MÜREKKEP LEKELERİNİ ÇIKARIN

En sevdiğiniz gömleğinizin üzerinde yanlışlıkla tükenmez kalem izi oluştu ve kumaşta mavi bir çizgi var. Bu durumda aseton yardımcı olabilir. Sadece bir şişe aseton bazlı oje çıkarıcıya uzanın, bir ölçü asetonu iki ölçü suyla karıştırın, solüsyonu mürekkep lekesi üzerinde kaybolana kadar pamuklu bir top veya bez kullanarak silin ve ardından giysiyi her zamanki gibi yıkayın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN