Elma kabuklarını atanlar pişman olacak! Kabukları tam bir kırışık düşmanı, bu tarif resmen gençlik iksiri

Elma kabuklarını atanlar pişman olacak! Kabukları tam bir kırışık düşmanı, bu tarif resmen gençlik iksiri

Türkiye’nin her bölgesinde yetişebilen elma; hem lezzetlidir hem de vitamin ve mineral zenginliği ile öne çıkmaktadır. Elmada C, A, K, B6 ve E vitaminleri bulunur. Çoğu insan elmayı yemeden önce kabuklarını soyar. Peki elmayı soyduktan sonra kabuklarını çöpe mi atıyorsunuz?

Günde bir elmanın doktoru uzak tuttuğuna dair popüler özdeyişi biliyoruz. Ama özdeyiş ne kadar gerçek tutar? Pekala, mütevazi meyveden elde edilebilecek pek çok fayda var. Elmalar A vitamini, B kompleksi ve C vitamini ve mineraller açısından zengindir. Bağışıklığı güçlendirdiği, irritabl bağırsak sendromunu nötralize ettiği, karaciğerinizi toksinlerden arındırdığı, hemoroitleri önlediği, kilo vermeye yardımcı olduğu, vücudunuzun dayanıklılığını artırdığı, daha beyaz dişlere yol açtığı, sindirime yardımcı olduğu, vücudun detoksifikasyonuna yardımcı olduğu ve daha iyi kan dolaşımına yol açtığı bilinmektedir. Ancak cilt için asla tahmin edemeyeceğiniz faydaları vardır. Hem tüketirken hem de ciltte kullanırken elmanın cilde faydasını göreceksiniz. Diğer birkaç meyve gibi, elmanın diyetinize çok fazla kalori eklemeden cilt sağlığına ve parlaklığına fayda sağladığını gösteren yeterli kanıt vardır. Güzel bir cilde sahip olmak için haberimizi okumaya devam edin!

ELMA KABUKLARINI ATANLAR PİŞMAN OLACAK! KABUKLARI TAM BİR KIRIŞIK DÜŞMANI, BU TARİF RESMEN GENÇLİK İKSİRİ

0x0-her-gun-1-tane-elma-yediginizde-bu-hastaliklar-yok-oluyor-1523344678108.jpg

CİLDİNİZİ İYİLEŞTİRİR

Elma yemek, sadece cildinizi aydınlatmakla kalmaz, aynı zamanda rengini de açar, çünkü bronzlaşmaya karşı biraz koruma sağlarlar. Elmadaki kollajen ve elastik, cildi genç tutmak için hayati önem taşır. Meyvenin besinleri, patojenlerden ve fazla yağlardan kurtularak cildinize fayda sağlamak için etkili bir şekilde çalışır. Cildi rahatlatabilir ve pembe yanaklara yol açabilir! Bunun dışında elma suyu uygulamak da yağlı ciltlerin rengini açmak için işe yarayacaktır. Meyve suyu cildi sıkılaştıracak ve cildin doğal pH dengesinin korunmasına yardımcı olacaktır. Elma suyunu her gün yüzünüze sürün ve bir bardak taze meyve suyu içemiyorsanız, sulu bir dilim alın ve tüm yüzünüze sürün ve kalan meyveyi yiyin!

CİLDİ NEMLENDİRİR

Yumuşak ve esnek bir cildin sırrının onu nemli tutmak olduğunu hepimiz biliyoruz. Evet, su içmek çok önemlidir, ancak çoğu zaman tek başına işe yaramayabilir. Elmadaki su içeriği çok yüksektir, bu nedenle bir elma yemek bile hidrasyona yardımcı olur. Elmalar sadece cildi nemlendirmekle kalmaz, aynı zamanda cildi temizler. Yüzünüzü elma dilimleri ile örtün (elmanın kullanmadan hemen önce taze kesilmesi gerekir) ve dilimler kuruyana kadar en az 15 ila 20 dakika bekletin. Elmadaki E vitamini cildi yumuşak ve nemli tutar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN