Emekliler bu ilçelerde gül gibi geçiniyor! Yaşaması en ucuz ilçeler belli oldu: Buralarda insanın ömrü uzar

Emekliler bu ilçelerde gül gibi geçiniyor! Yaşaması en ucuz ilçeler belli oldu: Buralarda insanın ömrü uzar

Çoğu emeklinin en büyük hayali sessiz, sakin ve en önemlisi de ucuz yerlerde hayatlarının geri kalanını geçirmektir. Bu kapsamda emeklilerin gül gibi geçinebileceği o ilçeler belli oldu. Buralarda adeta insanın ömrü uzar…

Şehrin karmaşasından uzak, tertemiz havasıyla insanın ömrünü uzatan, doğal güzellikleriyle sosyal hayatı genişleten yerler çoğu kişinin yaşamak isteyeceği yerler arasındadır. Özellikle de aktif çalışma hayatını geride bırakarak daha sakin bir hayata geçiş yapmak isteyen emekliler için bu kriterler çok daha önemli olabiliyor. Öte yandan emekli maaşıyla rahat geçim sağlanabilecek iller ya da ilçeler emeklilerin ilk tercihi oluyor. Peki Türkiye’de yaşaması en ucuz ilçeler hangisi? Gelin beraber inceleyelim…

yeni-proje-36.jpg

TÜRKİYE’DE YAŞANABİLECEK EN UCUZ İLLER

BALIKESİR’İN EN UCUZ İLÇELERİ

yeni-proje-35.jpg

Türkiye'de ucuz diyebileceğimiz illerden biri balıkesir'dir. Balıkesir'i doğal güzellikleriyle ön plana çıkan bir il olmasının yanı sıra ekonomik anlamda da çeşitli fırsatlar sunuyor. Lakin bazı ilçeleri çok daha avantajlı olabiliyor. İşte Balıkesir’in en ucuz ilçeleri…

  • Burhaniye: genellikle ege'nin incisi olarak nitelendirilen Burhaniye, sakin yaşam tarzının yanı sıra ekonomik olanaklarıyla da insanların ilgisini çekiyor. Bir yandan tarım alanında sağladığı ekonomik gelir bir yandan deniz turizminin canlı olması bu ilçeyi cazip kılıyor.
  • Bandırma: Marmara Denizi kıyısında bulunan bu ilçe lojistik açıdan oldukça önemli bir konumda. Hem limanı hem sanayi tesislerinden dolayı oldukça geniş istihdam imkanları sunarken ekonomik anlamda canlı bir yapıya sahip.
  • Susurluk: tarihi zenginlikleriyle dikkatleri çeken Susurluk, tarım ve hayvancılık faaliyetleri ile ekonomik çeşitliliğin sağlandığı bir ilçe olarak karşımıza çıkıyor. Bunların yanı sıra uygun yaşam maliyetiyle de dikkatleri çekiyor.

İZMİR’İN EN UCUZ İLÇELERİ

yeni-proje-33.jpg

Yaz turizminin en önemli illerinden biri olan aynı zamanda tarihi ve kültürel güzellikleriyle de sık sık tercih edilen İzmir, bazı ilçelerinin oldukça ucuz olmasıyla dikkat çekiyor. Bu ilçeler arasında bunlar bulunuyor:

  • Torbalı: izmir'in sanayi ve tarım açısından önemli bir ilçesi olan Torbalı, akşam oldukça geniş istihdam imkanları sunuyor. Bunun yanı sıra uygun yaşam maliyetleriyle de insanların ilgisini çekiyor.
  • Ödemiş: doğal güzellikleriyle ön plana çıkan bu ilçede tarım ve turizm alanındaki ekonomik faaliyetler önemli bir potansiyele sahip. Bir yandan uygun konut fiyatları bir yandan yaşam maliyetlerinin uygun olması tercih edilme sebepleri arasında yer alıyor.
  • Bergama: Ekonomik olarak önemli bir ilçe konumunda bulunan Bergama, tarihi mirasıyla ön plana çıkan ilçelerden biri. Bu ilçe genellikle tarım, turizm ve madencilik faaliyetleriyle gelir sağlarken, uygun yaşam koşulları dikkat çekiyor.

AYDIN’IN EN UCUZ İLLERİ

yeni-proje-34.jpg

Tarihi ve kültürel mirasının yanı sıra tarım ve turizm sektörlerindeki potansiyeliyle karşımıza çıkan Aydın’ın, yaşanması keyifli olabileceği ilçeleri ise şunlar:

  • Nazilli: Ekonomik açıdan şehrin en değerli ilçelerinden biri olan Nazilli, tarım ve tekstil sektöründe faaliyet gösteriyor. Bunun yanı sıra yaşam maliyetiyle dikkatleri çeken ilçede yerli ve yabancı yatırımcıların sayısı da dikkate değer.
  • Söke: tarım ve turizm potansiyelinden dolayı önemli olan Söke, uygun yaşam koşullarıyla insanları cezbediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN