En iyi korku dizileri hangileri? IMDb puanı yüksek korku dizileri

En iyi korku dizileri hangileri? IMDb puanı yüksek korku dizileri

Korku severler buraya! Gelmiş geçmiş en iyi korku dizilerini sizler için bir araya getirdik. İzlerken korku dolu dakikalar yaşayacaksınız en güzel korku dizileri mi sizlerle paylaşıyoruz. İşte IMDb puanı yüksek korku dizileri…

İzlerken gerilim yaşamayı seven birçok kişi en güzel korku dizilerini araştırıyor. Son zamanlarda en çok izlenen korku dizilerinin sizler için bir araya getirdik. İşte IMDb puanı yüksek korku dizileri…

What If

16. What/If (2019)

IMDb: 6.3

Netflix platformunda yer alan dizi Mike Kelley tarafından yaratıldı. Her bölüm farklı bir hikayeden oluşurken izleyenlerde ekran başında korku dolu anlar yaşayacaksın. Birbirinden ünlü isimlerin yer aldığı dizi oldukça beğenilen yapımlar arasında yer alıyor.

Oyuncular: Jane Levy, Blake Jenner, Keith Powers

Yaratıcı: Mike Kelley

Dark Desire

15. Dark Desire (2020 - )

IMDb: 6.5

Tanınmış bir avukat ve üniversite profesörü olan Alma Solares, Yargıç Leonardo ile evlidir. Boşanma sürecinde olan Alma, bu süreçte kendisine yardımcı olan arkadaşlarıyla bir hafta sonu gezisinde çıkmaktadır. Seyahat sırasında 23 yaşında olan genç adam Dario Guerra ile tanışan Alma’nın hayatı bir anda değişir. Tutkulu geçen bir haftadan sonra yaşanan şeyler ise oldukça ilginçtir.

Oyuncular: Maite Perroni, Erik Hayser, Jorge Poza

Yaratıcı: Leticia López Margalli

Dracula

14. Dracula (2020)

IMDb: 6.8

Netflix ve BBC nin ortak yapımı olan Dracula dizisi 3 bölümlük uyarlama olarak ekrana gelmektedir. Dizinin başrolünde The Square filmi ile adından sıkça söz ettiren Claes Bong yer almaktadır. 2020 yılında ekranlara gelmeye başlayan ve beğenilen korku dizileri arasında yer almaya devam ediyor.

Oyuncular: Claes Bang, Dolly Wells, Morfydd Clark

Yaratıcı: Mark Gatiss, Steven Moffat

Çığlık

13. Çığlık // Scream (2022)

IMDb: 7.1

25 yıl önce korkunç bir cinayeti görüldü Woodsboro kasabası yeniden bir katil ile karşı karşıya kalır. Hayalet maskesi takan katil bir grup gencin peşine düşerek Kasabanın kanlı geçmişini yeniden canlandırır. Sdney, yıllar önce yaşanan benzer vakayı tekrardan çözmek için kasabaya yerleşir.

Oyuncular: Neve Campbell, Courteney Cox, David Arquette

Yönetmen: Matt Bettinelli-Olpin, Tyler Gillett

Gözlerinin Ardında

12. Gözlerinin Ardında // Behind Her Eyes (2021)

IMDb: 7.2

Oldukça karışık bir hikaye sahip olan dizi bekar biri annenin gizli arkadaşı ve psikiyatrist patronu ile olan akıl almaz ilişkisini ekranlara taşıyor.

Oyuncular: Simona Brown, Eve Hewson, Tom Bateman

Yaratıcı: Steve Lightfoot

Ratched

11. Ratched (2020 - )

IMDb: 7.3

Ratched, bir psikiyatri hastanesinde hemşire olarak çalışmaktadır. Bu klinikte insan zihnini rahatsız eden deneyler yapılırken ortaya çıkanlar ise kan dolduruyor. Genç hemşire kliniğe iş başvurusunda bulunduktan sonra başvurusu kabul edilir. Sistemi öğrenmek için çalışmaya başlayan genç kadın tüyler ürpertici gerçek ile karşı karşıya kalır.

Oyuncular: Sarah Paulson, Finn Wittrock, Cynthia Nixon

Yaratıcı: Ryan Murphy, Evan Romansky

Marianne

10. Marianne (2019)

IMDb: 7.4

Fransa'nın en ünlü korku yazarlarından biri olarak çalışan Emma, çocukluk arkadaşlarından biri ile görüşünce hayatı bir anda değişir. Gözünün önünde intihar eden arkadaşı geçmişteki travmasına canlanmasına neden olur. Emanın kitabında yazdıkları ise tek tek gerçeğe dönüşmeye başlar.

Oyuncular: Victoire Du Bois, Lucie Boujenah, Tiphaine Daviot

Chilling Adventures of Sabrina

9. Chilling Adventures of Sabrina (2018–2020)

IMDb: 7.4

Bir cadı olarak dünyaya gelen Sabrina, yarı ölü yarı diri bir hayat yaşar. Kendisi tehdit eden kötü güçlere karşı savaşırken bir yandan da ailesi ile savaşmak zorunda kalır.

Oyuncular: Kiernan Shipka, Ross Lynch, Lucy Davis

Yaratıcı: Roberto Aguirre-Sacasa

Archive 81

8. Archive 81 (2022 - )

IMDb: 7.5

Hasarlı bir video kaseti onarmak için gizemli bir görev üstlenen Dan Turner, hiç beklenmedik olaylarla karşılaşır. Belgesel yapımcısı Melody Pendras'ın çalışmalarını bir tarikat için yeniden yapılandıran Turner, 25 yıl önce yaşanan korkunç sondan kurtulacağını düşünür.

Oyuncular: Mamoudou Athie, Dina Shihabi, Evan Jonigkeit

Yaratıcı: Rebecca Sonnenshine

The Serpent

7. The Serpent (2021)

IMDb: 7.6

1970'li yıllarda Güneydoğu Asya'da batılı turistleri avlayan bir seri katil olan Serpent, 20 yolcunun ölümünden sorumludur. Birçok kişiyi öldüren seri katilin yakalanması için gösterilen çaba ekranlara yansıyacak.

Oyuncular: Tahar Rahim, Billy Howle, Jenna Coleman

The Assassination of Gianni Versace - American Crime Story Series

6. The Assassination of Gianni Versace - American Crime Story Series (2017–2018)

IMDb: 7.7

American Horror Story tadında olan bu diz, her sezondan farklı temaları ve konuları işliyor. Amerikan tarihinin en kötü şöhretli suçlarını beyaz perdeye taşıyan bu dizi, gerçek hayattaki olaylar ve insanlara odaklanıyor.

Oyuncular: Darren Criss, Ricky Martin, Penélope Cruz

Midnight Mass

5. Gece Yarısı Ayini // Midnight Mass (2021)

IMDb: 7.7

Küçük bir topluluğun yaşadığı adadaki gizemli diriliş ekranlara yansıyor. Gizemli ve karizmatik rahibin adaya gelmesi ile sıradışı olaylarda peş peşe gelmeye başlar.

Oyuncular: Kate Siegel, Zach Gilford, Kristin Lehman

Yaratıcı: Mike Flanagan

You

4. Sen // You (2018 - )

IMDb: 7.7

İlk görüşte aşık olduğu Beck’in kalbini kazanmak için her yolu deneyen Joe, takıntılı davranışlar sergilemeye başlar. Teknolojiyi kullanarak genç kızı takip eden Joe, Beck’in yakın arkadaşı Peach’i şüpheli hale getirerek ortadan kaybolur.

Oyuncular: Penn Badgley, Victoria Pedretti, Ambyr Childers

Yaratıcı: Greg Berlanti, Sera Gamble

TAbula Rasa

3. Tabula Rasa (2017)

IMDb: 8.0

Bir trafik kazası sonrasında hafızasını kaybeden Anneie D'Haeze, bir klinikte tedavi görmeye başlar. Kaldığı hastanede bir dedektif tarafından ziyaret edildi Anneie ve ardından yaşanan olaylar kameralara yansıyor.

Oyuncular: Veerle Baetens, Stijn Van Opstal, Jeroen Perceval

Yaratıcı: Veerle Baetens, Malin-Sarah Gozin

Castlevania

2. Castlevania (2017–2021)

IMDb: 8.3

Simon Belmont adında bir vampir avcısının maceraları ekranlara yansımaktadır. Belmont ailesinin hayatta kalan son üyesi olan Simon, Avrupa'yı Drakula dehşetinden korumak için var gücü ile savaşır. Vampir avcıları işgal edilen şehri kurtarmak için Drakula liderliğindeki yaratıklar ile savaşmaktadır.

Oyuncular: Richard Armitage, James Callis, Alejandra Reynoso

Yaratıcı: Warren Ellis

The Haunting of Hill House

1. The Haunting of Hill House (2018)

IMDb: 8.6

 5 kardeşin hikayesini konu alan dizi Perili Köşk diye bilinen evin lanetini anlatmaktadır. Yıllar önce yaşadıkları Tepedeki Ev kardeşlerin geçmiş hayaletlerle yüzleşmesine neden olur.

Oyuncular: Michiel Huisman, Carla Gugino, Henry Thomas

 Yaratıcı: Mike Flanagan

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN