En sevdiğin kıyafetlerin üzerine kahve mi döktün? Bu hile ile lekelerden hızlıca kurtulabilirsiniz

En sevdiğin kıyafetlerin üzerine kahve mi döktün? Bu hile ile lekelerden hızlıca kurtulabilirsiniz

Sabahları en sevdiğiniz kıyafetlerin üzerine kahve dökmekten daha tatsız bir şey olamaz! Neyse ki bu senaryo için hayat kurtaran çözümlerimiz var. Hiç pahalı değiller ve herkes tarafından kullanılabilir!

Kahve, enerji seviyelerini artıran bir içecektir, bu yüzden pek çok insan güne onsuz başlamanın nasıl olacağını hayal bile edemez. Ancak aceleyle veya dikkatsizce bu içeceği en sevdiğiniz kıyafetlerinize dökebilirsiniz. Bu lekelerin çıkarılması zor olmakla kalmaz, bu senaryo önemli bir randevunuz olduğu günde bile gerçekleşebilir. Bu durumda ne yapıyorsun? Aşağıdaki çözümleri kullanın! Sadece birkaç ipucu ile gömlek, tişört, ceket, bluz veya pantolonunuzdaki kahve lekelerinden hızlıca kurtulun!

1.jpeg

YOĞUN SABAHLARIN KURTARICI İKSİRİ SİRKE

Kıyafetlerinize kahve döktüğünüzde ve en sevdiğiniz kıyafetinizden vazgeçmek istemiyorsanız, Sirke hayat kurtarıcı bir çözüm olabilir. Tek yapmanız gereken yarım çay kaşığı çamaşır deterjanını 1 çeyrek bardak beyaz sirke ve 1 çeyrek bardak soğuk su ile karıştırmak. Formülü lekeye uygulayın, hafifçe fırçalayın ve durulayın. Leke kaybolana kadar işlemi tekrarlayın. En iyi sonucu elde etmek için, leke sertleşmeden ve çıkarılması zor olmadan önce hızlı hareket etmek en iyisidir.

KABARTMA TOZU, KURU LEKELER İÇİN ÇÖZÜM

Elinizde beyaz sirke yoksa kabartma tozu hayat kurtaran başka bir çözüm olabilir. Yapmanız gereken tek şey nemli bir havluya karbonatı sürmek ve solüsyonun leke üzerinde 15-20 dakika etki etmesini sağlamak. Bu numaranın kuru kahve lekeleri için de işe yaradığını unutmayın. Kahveyi hafif bir halıya dökerseniz kabartma tozu da harikalar yaratır. Halılar söz konusu olduğunda, lekeye kabartma tozu sürün, 15 dakika etki etmesini bekleyin ve ardından vakumlayın.

2-004.jpg

BULAŞIK SABUNU YÖNTEMİ

Kahve lekelerini çıkarmak için hızlı bir çalışma gerekir. Dökülen sıvı, batmadan önce bir bez veya kağıt havlular kullanarak mümkün olduğunca çok miktarda kurulayın.

Bir yemek kaşığı bulaşık sabununu iki bardak ılık suyla karıştırın ve bir yemek kaşığı sirke ekleyin. Bu yöntemle hazırlamış olduğunuz ıslatılmış temiz bir bez veya havlu alın ve lekeyi silin. Renklerin halıya bulaşmasını önlemek için bez nötr tonda olmalıdır. Artık göremeyecek hale gelene kadar leke üzerinde çıkarma işlemini tekrarlayın. Sünger veya temiz bir bez alın ve soğuk suyla ıslatın. Son olarak bir bez alın ve havayla kurumasına izin vermeden önce fazla suyu emmek için halıyı kurulayın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN