Evcil hayvanınız sizi seviyor mu, yoksa nefret mi ediyor? Bunları yapıyorsa cevabı belli!

Evcil hayvanınız sizi seviyor mu, yoksa nefret mi ediyor? Bunları yapıyorsa cevabı belli!

Çok sevdiğiniz evcil hayvanınız sizi o kadar sevmiyor olabilir mi? Belki de sadece onu evde tuttuğunuz ve beslediğiniz için yanınızda... Bunu anlamanın her hayvana göre farklı bir yolu var. İşte kedi, köpek, kuş, balık gibi evcil hayvanların sevgi belirtileri...

Kedim beni seviyor mu? Köpeğim beni seviyor mu?... Bu soruları hiç kendinize sordunuz mu? Pek çok hayvansever aklına bu soruyu getirse de net bir cevabı olduğunu düşünmez. Köpeğinin kendisine muhtaç olduğu için sevgi gösterdiğinden şüphelenen, ya da kedisini kapıyı açık unutsa kaçıp gideceğinden korkan pek çok evcil hayvan sahibi için derlediğimiz bu yazıda dostunuzun sizi sevip sevmediğini gösteren işaretleri sıraladık. İşte evcil hayvanların sevgisini belli etme yolları...

muhabbet-kuslari.jpg

KUŞLAR

Kuşunuz omzunuzda ve başınızda duruyorsa, baş aşağı duruyorsa, sizi ısırmıyorsa, onu sevmenize izin veriyorsa mutludur.

evcil-hayvan-muhabbet-kusu.jpg

Mutsuz kuşlar genellikle hareketsiz olurlar. Tüylerini biraz kabartarak tüneğin bir ucunda tünemeleri üzgün olduklarını işaret edebilir. Üst gagaları ile alt gagalarını birbirine sürterek hafif bir çıtırdatma sesi yapmaları da mutsuzluk belirtisidir. Kısık sesle, kendi kendilerine konuşur gibi ötmeleri veya hiç ötmemeleri de mutsuz ve üzgün olduklarını gösterebilir.

japon-baligi-akvaryum.jpg
BALIKLAR

Hareketli olmaları, sık sık akvaryum ya da fanus içinde tur atmaları, kumlarını karıştırmaları ve yüzgeçlerini tamamen açık tutmaları balıkların mutlu olduğunu gösteren başlıca belirtilerdir.

Acıktıklarını göstermek için ağızlarını su yüzeyine çıkararak açıp kapamaları, canlı ve dinç bakışlar atmaları, sizi gördükleri için heyecanlanmaları da mutluluklarını gösterir.

baliklar.jpg

Ancak eğer uzun süre bir yerde sabit kalıyorlarsa, yüzgeçlerini tam açık tutmuyorlarsa ve sizi gördüklerinde heyecanlanmıyorlarsa bunlar da mutsuz balıklara işarettir.


Balığınızın mutsuz olmasının sebebi iç parazite yakalanması, sudaki amonyak/nitrit/nitrat gibi madenlerin yüksekliği olabilir. Stresten veya yalnızlıktan da durgunlaşmış olabilirler.

kedicik.jpg
KEDİLER

Kedinizin sizi sevdiğini ya da sevmediğini gösteren çok sayıda işaret var.

Ön patileri altında, kulakları önde, göz kapakları yarıya inmiş şekilde "uykulu" olarak bakan bir kedi size mutsuz gibi görünse de halinden son derece memnun olduğunu belli etmektedir.


Eğer size kendini sevdiriyorsa, kendi bakımını ihmal etmiyorsa, iştahı yerindeyse bunlar da sağlıklı ve mutlu bir kediye sahip olduğunuzu gösterir.

kedi-sevmek1.jpg

Mutsuz kediler ise tam tersi; iştahsız ya da ödül maması- yaş mama gibi ikramlara karşı ilgisiz, halsiz, durgun olurlar. Tüylerini yalayarak temizleme alışkanlığını ihmal etmesi de mutsuzluk belirtisidir. Donuk ya da kuru tüyler bunun habercisidir.

Sizi karşılamaması, en sevdiği oyuncaklara artık ilgi duymaması, kilo kaybı ya da artışı, saklanma ve kaçma davranışı, kusma gibi durumlar ise mutsuz bir kedinin işaretidir.

kedi-sevmek.jpg

KEDİLERDE DEPRESYON NEDENLERİ

Kedilerin de depresyona girdiğini biliyor muydunuz? Kedinizi mutsuz eden ve depresyona sokan sebepler şöyle sıralanabilir:

Uzun süre aç kalması

Kum kabının düzenli olarak temizlenmemesi

Kızgınlık dönemlerinde çiftleşememe

Evde yalnız kalmaları veya evde onlarla yeterince ilgilenilmemesi

Çok fazla ilgi gösterilmesi ve huzur verilmemesi

Eve sürekli yabancı kişilerin girip çıkması

Eve gelen başka kedi ya da evcil hayvanının varlığı

Farklı bir eve taşınmak

Sahiplerinin vefat etmesi

Evdeyken sokağa bırakılması

Bazı kediler için yemek yerken yanında durulması da huzursuzluk ve depresyon sebebidir.

pet-mutsuz-kopek.jpg
KÖPEKLER

Köpeğiniz siz eve geldiğinizde sizi karşılıyorsa, sık sık göz teması kuruyorsa, kendini sevdiriyorsa, en sevdiği oyuncağı size getiriyorsa, sesinize tepki veriyorsa mutlu ve sizi seven bir köpeğiniz var demektir.

Köpeklerin sizi gördüklerinde kuyruk sallaması, zıplaması ve hatta oyuncaklarını size getirmeleri mutlu ve sizi çok seviyor olduğuna işaret.

Sizi sevgi gösterileriyle karşılayan, heyecandan çılgına dönen ve hatta bazen heyecandan çişini yapan bir köpeğiniz varsa anlayın ki çok seviliyorsunuz.

yavru-kopek-kiz.jpg


KÖPEKLER SAHİPLERİNİ KISKANIR MI?

Köpeklerin davranışlarını anlamak üzere yapılan bir deneyde köpeklerin dörtte üçünden fazlasının, sahipleri bir oyuncak köpeği sevince tepki verdiği görüldü. Oyuncak köpeğe saldıran köpekler söz konusu başka bir oyuncak olduğunda bu denli tepki göstermedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN