Evde bakım maaşı yatan iller listesi ortaya çıktı! TC kimlik numarasına göre hemen kontrol edin

Evde bakım maaşı yatan iller listesi ortaya çıktı! TC kimlik numarasına göre hemen kontrol edin

İhtiyaç sahibi insanlara sağlanan evde bakım maaşları internet üzerinden en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki hangi şehirlere evde bakım maaşları yattı? Tüm detaylar haberimizde.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara sağlanan evde bakım maaşları illere göre yatırılıyor. Peki evde bakım maaşları yattı mı? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

HAZİRAN AYI EVDE BAKIM MAAŞLARI

Evde bakım maaşları Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ortak çalışmasıyla birlikte engelli ve yaşlı kişilerin evde bakımlarını sağlayan kişilere sağlanıyor. Aynı zamanda evde bakım maaşı alan vatandaşların sigortalarının devlet tarafından karşılanarak emeklilik yolunun açılması da hedefleniyor. Evde bakım maaşları illere göre yatırılıyor ve maaşlar her ay 15. gün ve son gün arasında hak sahiplerinin hesabına yatırılıyor. Evde bakım maaşları Haziran ayı ödemeleri henüz yatırılmadı. 

Evde Bakım Maaşı Yatan Şehirler

Evde bakım maaşları ilk olarak 2006 senesinde başlatıldı ve engelli bireylerin ailelerinin yanında desteklenmesi için bakım ihtiyaçlarının karşılanması sebebiyle hayata geçirildi. Bakıma ihtiyacı olan engelli, hasta, yaşlı vatandaşların bakımlarının yapılması için sağlanan evde bakım maaşlarına Temmuz ayında maaş zamları doğrultusunda zam yapılması bekleniyor. Evde bakım maaşlarından faydalanmak için hane içinde kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte ikisinden az olması şartı aranıyor. Evde bakım maaşından faydalanmak için gelir tespitinin yapılması, bakım muhtaçlığının olması, ağır engelli raporunun olması gerekiyor. Başvurunun olumlu sonuçlanması için sağlık raporunda ağır engelli ifadesinin yer alması gerekiyor. Engel oranı yüzde 50'den az olan vatandaşlara evde bakım maaşı ödemesi yapılmıyor. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN