Evde bu yöntemle sarartmadan halı yıkamak mümkün! Öğrendikten sonra bir daha halı yıkamacıya para dökmeyeceksiniz

Evde bu yöntemle  sarartmadan halı yıkamak mümkün! Öğrendikten sonra bir daha halı yıkamacıya para dökmeyeceksiniz

Evlerimizin dekorasyonunu tamamlayan halılarımız olmazsa olmazlarımızdan. Ancak zamanla kullanıma bağlı halıların yıkanması gerekir. Çoğu kişi halılarını yıkamacılara verse de evde bu yöntemle sarartmadan halı yıkamak mümkün...

Geleneksel elde halı yıkama yöntemi, uzun yıllardır Türk kültürünün bir parçası olmuştur. Halılar, evlerimizin sıcaklığını ve güzelliklerini artıran önemli bir dekorasyon unsuru olarak kabul edilir. Ancak zaman içinde modern teknolojilerin yükselmesiyle birlikte, bu geleneksel temizlik sanatı unutulmaya yüz tuttu. Ancak son zamanlarda, elde halı yıkamanın tekrar canlandığını görmekteyiz.

EVDE BU YÖNTEMLE SARARTMADAN HALI YIKAMAK MÜMKÜN! ÖĞRENDİKTEN SONRA BİR DAHA HALI YIKAMACIYA PARA DÖKMEYECEKSİNİZ

Çoğu kişi elde halı yıkadıktan sonra halının sararmasına şahit olur. Ancak halı yıkarken ki püf noktalara dikkat edildiği takdirde bu sorunla karşılaşmazsınız. Öncelikle halı yıkamadan önce ilk yapmanız gereken şey doğru deterjanı seçmek olacaktır. Halıyı yıkamak için halı şampuanı veya arap sabunu kullanabilirsiniz. Özellikle halı yıkamada soğuk su kullanmalısınız. Halınızı yıkadıktan sonra tamamen duruladığınızdan emin olunuz. Halıdaki sarı su lekesi, halının iyice yıkanmaması, durulanmaması veya sıkılmamasından kaynaklanır.

primary-share.webp

HALIDAKİ SARI LEKE NASIL ÇIKAR?

  • Halı şampuanı: Halılarınızda oluşan sarı lekeler için halı şampuanı kullanabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey sarı leke olan kısma halı şampuanını döküp 15 -20 dakika bekletmek. Bu süre sonunda nemli bir bezle ovalayıp temizleyebilirsiniz.
  • Hidrojen Peroksit: Halılarınızda oluşan sarı lekeler için hidrojen peroksit kullanabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey 1 yemek kaşığı hidrojen peroksit ile 3 yemek kaşığı ılık suyu karıştırın. Bu karışımı halınızdaki sarı lekeli alana yayınız.Sarı lekeler tamamen kaybolana kadar bu işlemi tekrarlayabilirsiniz. Ardından nemli bir bezle ovalayıp temizleyebilirsiniz.

  • Karbonat: Halılarınızda oluşan sarı lekeler için karbonat kullanabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey 1 paket karbonatı yarım su bardağı su ile karıştırarak temiz bir bez ile halıdaki sarı leke bulunan alana sürmek. Lekeler tamamen kaybolana kadar bu işlemi bir kaç defa tekrarlayabilirsiniz.

  • Elma Sirkesi: Halılarınızda oluşan sarı lekeler için elma sirkesi kullanabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey eşit miktarsa su ve beyaz sirkeyi karıştırarak bir sprey şişenin içerisine koyun. Bu karışımı halınızdaki lekeli kısma püskürtün. Ardından nemli bir bezle ovalayıp temizleyebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN