Evde sakladığınız mercimeğin böceklenmesini önlemek meğer bu kadar basitmiş! Kavanoza bir kaşık eklemeniz yeterli

Evde sakladığınız mercimeğin böceklenmesini önlemek meğer bu kadar basitmiş! Kavanoza bir kaşık eklemeniz yeterli

Mercimek, yüksek besin değerleri sayesinde insan sağlığına en faydalı baklagiller ürünlerinden biri. Mercimek çorbası ve mercimek yemeği yapılabilen baklagili evde muhafaza ederken hayli özenli olmak gerekiyor. Dikkat edilmemesi durumunda mercimek böceklenebiliyor ve tüketilmesi mümkün olmuyor. Peki mercimek nasıl korunur? Kuru mercimek nasıl saklanır? Bakliyatlar uzun süre nasıl saklanır? İşte, mercimek saklarken dikkat edilmesi gerekenler...

Mercimeğin böceklenmesini engellemek için doğal yöntemler mevcut. Salatasıyla, böreğiyle, yemeğiyle her yemeğe ayrı bir tat katan mercimeği muhafaza ederken dikkat etmek gerekiyor. Zira, mercimek kısa sürede böcekleniyor ya da güve gibi haşeratın oluşmasına neden olabiliyor.

MERCİMEK BÖCEKLENMEMESİ İÇİN NE YAPILIR?

Bakliyatlar neme karşı son derece hassas. Bu neden bakliyatları özel şekilde muhafaza etmek önemli. Neme karşı dayanıksız olan bulgur, pirinç, fasulye ya da mercimek gibi bakliyatları muhafaza ederken bazı püf noktalara dikkat etmek gerekiyor.

Mercimeği muhafaza ettiğiniz cam kavanoz içerisine 1 yemek kaşığı kadar tuz ilave etmeniz, nemlenme ya da küf oluşumunu engeller. Tuz ilavesi aynı zamanda böceklenmenin de önüne geçiyor.

bakliyat-boceklerinden-kurtulmak-icin-ne-yapmaliyiz.jpg

BAKLİYATLARI BÖCEKLERDEN KORUMAK İÇİN NE YAPILMALI?

Kuru bakliyatları mutlaka poşetinden çıkararak cam kavanozlarda muhafaza etmeniz gerekir. Ancak yalnızca cam kavanozlara yerleştirmek bakliyat böceklerinden korunmak için yeterli bir saklama biçimi değildir.

DEFNE YAPRAĞI

Defne yaprağı hoş kokusu ve yiyeceklere verdiği aroması ile harika bir bitkidir fakat bakliyat böcekleri için bu söz konusu bile değildir. Defne yaprağının kokusundan hiç hoşlanmayan bakliyat böcekleri defne yaprağının bulunduğu ortamda oluşmazlar.

KÜP ŞEKER

Bakliyat böceklerinden kurtulmak için küp şeker de oldukça etkili bir çözümdür. Defne yaprağını bulgur, pirinç ve mercimek gibi bakliyatların içine koyduğunuz da yiyeceklerin kokusunda değişim olmaz ancak çay ve kahve gibi içeceklerin aromasında bazı değişikliklere neden olur. Bu nedenle çay ve kahve kavanozlarınızın içine 2-3 adet küp şeker koyarak bakliyat böceklerinin oluşumunu engelleyebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN