Evi, arabası, altını olanlar dikkat! Diyanet'ten fitre ve zekat açıklaması: Bu miktarda ödenecek!

Evi, arabası, altını olanlar dikkat! Diyanet'ten fitre ve zekat açıklaması: Bu miktarda ödenecek!

Ali Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından düzenlenen bir etkinlikte yaptığı konuşmada, Din İşleri Yüksek Kurulu'nun Ramazan ayı öncesinde deprem gibi acil durumlarda fitrelerin önceden verilebileceği yönündeki kararını paylaştı.

Din İşleri Başkanı Ali Erbaş, bugün yaptığı açıklamalarda zekat ve fitre konularına değinerek, toplumun merak ettiği konulara açıklık getirdi. Konuşmasında özellikle depremzedelere yardım konusunda Müslümanların önemli bir sorumluluğu olduğunu vurgulayan Erbaş, Din İşleri Yüksek Kurulu’nun aldığı kararla deprem gibi olağanüstü durumlarda fitrelerin Ramazan ayından önce verilebileceğini belirtti.

Ayrıca, vatandaşların zekatlarını kalıcı konutlar için verebileceklerini söyleyen Erbaş, bu konuda Din İşleri Yüksek Kurulu’nun aldığı kararı hatırlattı. Normalde zekatın kişinin günlük ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir şekilde verilmesi gerektiğini belirten Erbaş, ancak şimdi bir zaruret durumu olduğunu ve depremzedelerin evlerinin bir an önce yapılması gerektiğini ifade etti.

diyanet

Erbaş ayrıca, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu’nun 2023 yılı fitre miktarını belirlediğini ve bu miktarın 70 TL olduğunu duyurdu. Ancak fitre miktarının asgari bir miktar olduğunu ve vatandaşların bu miktarın üzerinde de fitre verebileceklerini sözlerine ekledi.

Konuşmasının sonunda hacı adaylarına da değinen Erbaş, 2023 yılında kayıtlı 2 milyon 500 bin hacı adayı olduğunu ve 30 Mayıs itibarıyla ilk kafileyi göndereceklerini açıkladı. Bu sayede Müslümanlar için önemli bir ibadet olan hacıların da bu yıl gerçekleştirileceğini belirtti.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN