Evi olanlar o tarihi kaçırırsa başını taşlara vuracak! Ödeme yapmak için sayılı günler kaldı: Tapunuz tehlikeye girebilir

Evi olanlar o tarihi kaçırırsa başını taşlara vuracak! Ödeme yapmak için sayılı günler kaldı: Tapunuz tehlikeye girebilir

Mülk sahipleri için oldukça önemli olan emlak vergisi son ödeme tarihleri 2023 senesi için belli oldu. 1. ve 2. taksitler için 2 yılda bir ödemeler belirtilen tarihlerde yapılacak. Daha fazla detay için haberimize göz atabilirsiniz…

Kira gelir beyannamesi vermek isteyenler için de süreler düzenlendi. Kira gelir beyannamesi vermek isteyenler kaçırmasın.

Tapu sahibi olanların ödemesi gereken vergilerin tarihinin bildirilmesi, düzenli ödeme işlemleri için çok önemlidir. Mal sahipleri bu tarihlere uymalı ve ödemelerini zamanında yapmalıdır.

emlak vergisi

EMLAK VERGİSİ NE ZAMAN VE NASIL ÖDENİR?

Mülk sahiplerine ödenen emlak vergileri yılda iki eşit taksitte ödenir. Bu vergilerin belirli tarihler arasında ödenmesi gerekmektedir, aksi takdirde mükellefler müteakip denetimlere tabi tutulabilir. Emlak vergisi ödeme süreci artık e-devlet üzerinden tamamlanabiliyor.

İlk taksitler Mart, Nisan ve Mayıs aylarında, ikinci taksit ise Kasım ayında ödenir. Belediyeler tarafından tahsil edilen gayrimenkuller peşin veya iki taksitte ödenebilir. Vergilerinizi zamanında ödeyerek cezalardan kaçınılabilir.

Emlak vergisinin ilk taksiti için son ödeme tarihi 31 Mayıs 2023. İkinci taksit ise 30.11.2023 tarihine kadar ödenebilecek.

KİRA GELİRİ BEYANNAMESİ SON GÜNÜ NE ZAMAN?

Kira geliri alanlar her yıl Mart ayında Maliye Bakanlığına bildirimde bulunmak zorundadır. Bu bildirim ile 1.1.-31.12 tarihleri arasında gayrimenkul satışından elde edilen geliri bildirmelisiniz. Bildirim süresi 1 Mart'tan 31 Mart'ın son gününe kadardır.

Gayrimenkul sermaye iradı geliri üzerinden ödenecek gelir vergisi, beyannamede belirtilen tutar üzerinden hesaplanarak Mart ve Temmuz aylarında iki eşit kısım halinde ödenir. Bu nedenle bildirimin doğru ve zamanında gönderilmesi çok önemlidir.

Kira geliri elde edenlerin bildirim yükümlülüğü, Maliye Bakanlığı'nın gelir vergisi tahsilatının önemli bir bölümünü oluşturmakta ve vergi yükümlülüğünün sağlanması açısından büyük önem taşımaktadır.

Ayrıca beyannamelerin 31 Mart 2023 tarihine kadar yapılması gerekmektedir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN