Evinizde bahar temizliği yapmak daha önce bu kadar ucuz olmamıştı! Kimyasal içermeyen ürünleri kullanın paranız cebinize kalsın

Evinizde bahar temizliği yapmak daha önce bu kadar ucuz olmamıştı! Kimyasal içermeyen ürünleri kullanın paranız cebinize kalsın

Bahar mevsiminin gelmesi ile birlikte birçok evde bahar temizliği de son suratle başlamış durumda. Peki kimyasal kullanmadan ve deterjanlara tonlarca para dökmeden temizlik yapmak için nelere ihtiyacınız var?

Bu yıl baharı evlerimizde karşılarken, şimdi de toparlanma zamanı! Birçok ticari temizlik ürünü, yüzeylere zarar verebilecek ve hassas kişilerde olumsuz sağlık etkilerine neden olabilecek zararlı kimyasallar içerir. Bu baharda büyük bir ev temizliği yapmak için alışveriş sepetinizi bu ürünlerle doldurmadan önce, ev temizlik ürünleri için bu 9 doğal alternatife bir göz atın.

1463745.webp

1. KABARTMA TOZU

Kabartma tozu mükemmel bir temizleyici ve koku gidericidir. Tıkanıklıkları temizlemek ve gidermek için sirke ile ve suyu yumuşatmak ve köpük temizleme gücünü artırmak için doğal sabunlarla iyi eşleşir.

boraks-nedir-3.webp

2. BORAKS

Boraks, çoğu bakkal ve mağazanın çamaşırhanesinde bulunabilir. Güçlü bir dezenfektan yapar ve sabun köpüğünü artırmak için suyu yumuşatır. Boraks, hasar riski olmadan duvarları ve duvar kağıtlarını temizlemek için idealdir. Ayrıca zeminlerdeki yapışmış kiri ve kiri de temizler.

3. ÇAMAŞIR SODASI

Çamaşır sodası, mutfak gereçlerindeki yağı kesmek, giysilerdeki ve yüzeylerdeki lekeleri çıkarmak ve her yeri dezenfekte etmek için harika bir doğal alternatiftir. Lavabo, küvet ve banyo fayanslarını temizlemek için idealdir. Sadece alüminyum yüzeylerde kullanmaktan kaçının. Genellikle çamaşır bölümünde solüsyon olarak bulunur. Ayrıca, değiştirilmemiş sodyum karbonat (Na2CO3) formunda çamaşır sodası da satın alabilirsiniz.

misirnisastasi.webp

4. MISIR NİŞASTASI

Mısır nişastası sürgülü pencereleri, resimli pencereleri, cumbalı ve cumbalı pencereleri, fiberglas kapıları ve diğer cam yüzeyleri temizlemek ve cilalamak için mükemmel bir alternatiftir. Kilim ve halılardaki zorlu kir ve lekeleri çıkarmak için kullanın.

d3bd9ea3-1978-4930-8800-79e97fbf3aa5.jpg

5. BEYAZ SABUN

Beyaz sabun, çeşitli yüzeyleri temizlemek için kullanılabilen biyolojik olarak parçalanabilen bir temizleme solüsyonudur. Sabunu kalıp, sıvı, toz veya pul şeklinde bulabilirsiniz. Yapay boyalar, kokular veya katkı maddeleri içermeyen doğal sabunlar arayın.

limon-suyu-ilave-etmek.webp

6. LİMON

Limon, yiyeceklerde doğal olarak oluşan en güçlü asitlerden bazılarını içerir. Gresi kesmek ve bakterileri öldürmek için kullanın.

beyaz-sirke-nedir-shutter-1.jpg

7. BEYAZ SİRKE

Beyaz sirke veya asetik asit yağı ve küfü yok eder, ferahlatır, belirli lekeleri kaldırır ve biriken kirleri temizler.

basliksiz-1.jpg

8. KARBONAT

Karbonat, temizlik için doğal bir üründür ve birçok amaç için kullanılabilir. Karbonatın temizlikteki ana işlevi, alkali özellikleri sayesinde yağ, kir ve diğer kalıntıları çözmesidir. Ayrıca köpürme ve aşındırma özellikleri sayesinde temizleyici olarak da kullanılabilir.

basliksiz-2.jpg

9. HİDROJEN PEROKSİT

Hidrojen peroksit dezenfekte edebilir ve ağartıcı görevi görebilir. Genellikle tıbbi amaçlar için kullanılan basit bir peroksit formülüdür. Ev ihtiyaçları için ideal çözüm dereceleri %3-6 arasındadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN