EYT'lilerin kabusu sona erdi! Emekli olanlar bu miktarda maaş alacak: 1999 öncesi işe girenler dikkat!

EYT'lilerin kabusu sona erdi! Emekli olanlar bu miktarda maaş alacak: 1999 öncesi işe girenler dikkat!

Yarın toplanacak olan komisyonda konuşulacak konular da belli. Pek çok insan prime takılıyordu. EYT için yaş sabit denildi peki prim gün sayıları tamamlanabilecek mi? 9 eylül 1999'dan sonra işe girenleri bekleyen ne? İntibak düzenlemesi nedir? İşte tüm detaylar haberimizde...

EYT'lilerin kabusu sona erdi! Emekli olanlar bu miktarda maaş alacak: 1999 öncesi işe girenler dikkat! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın EYT yasasını açıklamasının ardından nihayet konu meclise geldi.

 Milyonlarca vatandaşın yararlanacağı kanun tasarısı meclis gündeminde. Yarın toplanacak olan komisyonda konuşulacak konular da belli. Pek çok insan prime takılıyordu. EYT için yaş sabit denildi peki prim gün sayıları tamamlanabilecek mi? 9 eylül 1999'dan sonra işe girenleri bekleyen ne? İntibak düzenlemesi nedir? İşte tüm detaylar haberimizde...

eyt

MECLİSTE EYT YASASI

Yarın mecliste Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülecek EYT yasası ile ilgili bir çıkış HDP'den geldi. Emeklilikte yaşa ve prim gün sayısına takılanlar ile ilgili açıklama yapan HDP Diyarbakır milletvekili Garo Paylan'ın açıklamaları ise şöyle:

“AKP’nin getirdiği teklif yeni mağduriyetler yaratıyor maalesef. Özellikle EYT’lilerin emeklilikte prime takılanlara dönüşmesi riski var. Çünkü Çalışma Bakanı Vedat Bilgin bundan 2 ay önce Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bütçe görüşmelerinde ‘8 Eylül 1999 öncesindeki şartlar neyse, EYT o şartlarla emekli olacaklar’ dedi. O dönem 5 bin prim günü ile yurttaşlarımız emekli olabiliyordu ama gelen teklifle 5 bin 900 güne varan primlerle EYT’liler emekli olabilecek. Bu da EYT’lileri emeklilikte prime takılanlar haline getirecek. Yılbaşında yüzbinlerce yurttaşımız SGK’ya gidip borçlanmalarını yaptılar. 5 bin prim ödeme gününe göre yaptılar. Ama şimdi gelen teklifle 5 bin 900 güne varan primlerle ancak emekli olabilecekleri ortaya çıktı. Bu da EYT’lileri emeklilikte prime takılanlar haline getirecek.”
eyt

HDP milletvekili Paylan, 1991 yılında gerçekleşen marmara ve Düzce depremlerine parmak bastı. Pek insanın deprem felaketi nedeniyle zor günler geçirdiğini, bu dönemde pek kişinin sigortasının başlatılmadığını, ülkede olağanüstü felaketlerin yaşandığını belirtti. Bu nedenle de yasa tasarısındaki 8 eylül 1999'dan sonraki kısmın değiştirilerek 31 aralık 1999 tarihinin getirilmesini talep etti. Açıklamalarına devam eden Paylan, önerilen emekli maaşının çok düşük olduğunu belirterek, yıllarca çalışıyorsunuz bunun karşılığın size verilen 5 bin 500 TL'lik rakamın çok düşük olduğunu belirtti.  En azından en düşük emekli maaşının 8 bin 500 TL olması gerektiğini söyledi. Bununla ilgili teklifleri ilettiklerini ama herhangi bir geri dönüş alamadıklarını da beyan etti. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN