Fırın temizlemek gözünüzde büyümesin! İşte kirli bir fırını temizlemenin 9 kolay yolu

Fırın temizlemek gözünüzde büyümesin! İşte kirli bir fırını temizlemenin 9 kolay yolu

Zaman zaman fırın temizlemek gözümüzde büyür. Peki kirli bir fırın nasıl temizlenir? Fırın temizlemenin püf noktaları nelerdir? İşte fırın temizleme ile ilgili bütün detaylar haberimizde...

Daha önce hiç güçlü bir fırın temizleyici kullandınız mı? O zaman kimyasal kokuya ve yaydığı kötü dumanlara aşina olmuşsunuzdur. Bu sağlığınız için iyi olamaz. Neyse ki, kirli fırınınızı temizlemek için kimyasal madde içeren fırın temizleyicilerine ihtiyacınız yok. Çok daha kolay ve ucuz çözümler var ve bazıları da daha sağlıklı. Fırınınızı temizlemenin en kolay dokuz yolunun bir listesini hazırladık. Bazıları çok güçlüyken, diğer çözümler çok daha hafiftir.

Bir fırını temizlemek için tercih ettiğiniz yol nedir?

dirty-oven.jpg

1. Kabartma tozu ve hidrojen peroksit

Karbonatı hidrojen peroksit ve biraz bulaşık deterjanı ile karıştırın. Bu malzemelerden kalın bir macun yapın ve bunu fırınınızın kirli kısımlarına sürün. Bunu bir süre bekletin ve ardından üstüne biraz beyaz sirke püskürtün. Fırını temizlemek için lastik eldiven ve fırça veya bez kullanın.

2. Ponza taşı

Sadece bir ponza taşı ve biraz ılık su kullanın. Bu şekilde, fırınınızda kalan zararlı dumanlar veya sabun kalıntıları ile sorun yaşamayacaksınız. Bu, fırınınızı tekrar açtığınızda kokuşmaya başlayabilir, tabii ki istediğiniz bu değil.

3. Banyo temizleyicisi

Birçok banyo temizleyicisi köpüklü sprey şeklinde gelir. Bunlar kireç ve sabun kalıntılarını gidermek içindir, ancak yağa karşı da harika çalışırlar! Kirli fırına püskürtün ve fırını temizlemeden önce birkaç saat bekletin ve ıslatın.

617703f745d2a0b2541ad880.webp

4. Amonyak ve çöp torbaları

Fırın tepsilerini ve fırın raflarını temizlemek için sağlam bir çöp torbasını amonyak ve suyla doldurabilirsiniz. Fırın rafını ve/veya fırın tepsisini poşetin içine koyun ve yaklaşık bir saat bekletin. Torbayı açın (dumanlara karşı bir maske veya çay havlu kullanın) ve tepsiyi veya rafı suyla iyice durulayın.

5. Kaynar su

Bir tencereye suyu kaynatın ve bolca köpürmeye başlayınca hemen fırına koyun. Fırını kapatın ve buharın işini yapmasına izin verin. Bir saat kadar buğulamasına izin verin ve ardından fırını bir bezle temizleyin.

6. Kabartma tozu, bulaşık deterjanı ve sirke

Kabartma tozu ve sıvı bulaşık sabunu karışımı oluşturun. Gerekirse, macunun yayılmasını kolaylaştırmak için suyla seyreltebilirsiniz. Eski bir bez veya sünger kullanarak macunu fırının her yerine sürün. Bir bardak su ile bir bardak sirkeyi karıştırın, bunu bir sprey şişesine koyun ve ardından bu karışımı kabartma tozu macununa püskürtün. Oturup on dakika bekletin ve ardından eski bir bez veya kağıt havluyla temizleyin.

firin-temizligi-16-9-1589193223.jpg

7. Kabartma tozu ve sirke

Kabartma tozu ve sirkeyi karıştırın ve bir macun oluşturun. Bu macunu fırınınıza sürün ve bir gece bekletin. Ertesi gün temizleyin.

8. Amonyak

Fırına bir kase amonyak koyun ve gece boyunca orada bırakın. Ertesi gün fırını temizleyin.

9. Portakal kabuğu ve elma sirkesi

Elma sirkesini ve portakal kabuğunu bir sprey şişesine koyun. Bunun oturmasına ve düzgün bir şekilde etkinleştirilmesi için dört gün bekletin. Fırına kabartma tozu serpin ve üzerine portakal/elma sirkesi karışımı püskürtün. Bunu 20 ila 30 dakika bekletin ve ardından temizleyin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN