Fırın ve ocağın üzerindeki yağları silgi gibi silen o yöntem! Sadece 1 malzeme ile 5 dakikada cam gibi parlatın!

Fırın ve ocağın üzerindeki yağları silgi gibi silen o yöntem! Sadece 1 malzeme ile 5 dakikada cam gibi parlatın!

Tek bir doğal malzeme ile fırını, camı ve ızgaraları temizleyebilirsiniz! Sadece nasıl yapacağını bilmen gerekiyor ve her şey tertemiz. İşte yağlardan kurtulmanızı sağlayacak o mükemmel yöntem.

En popüler ev aletleri arasında fırının olduğunu biliyoruz. Bu muhteşem pişirme yapısı mutfakta gerçek bir cankurtaran. Yemeklerden mayalı ürünlere kadar her şeyi pişirmek için idealdir. Keklerden turtalara ve hamurlu ürünlerden bisküvilere kadar.

Kısacası her zaman denemeye değer bir yemek vardır ve fırın giderek daha sık kullanılmaktadır. Ekonomik kriz ve faturalardaki artış göz önüne alındığında, yüksek performansı korumak ve israfı önlemek için cihazlara özen göstermek daha iyidir. Evdeki çoğu yüzeyde yeterli temizliği garanti edebilecek bir doğal bileşen varsa, o da kabartma tozudur.

1-001.jpg

FIRIN KABARTMA TOZU İLE NASIL TEMİZLENİR?

Açıkçası, bu yalan haber bir süredir çok yaygın olmasına rağmen, sodyum bikarbonatın sterilize etme gücünün olmadığı artık biliniyor. Bununla birlikte, temizleme özellikleri, hafif aşındırıcı etkisi sayesinde kötü kokuları nötralize etmek ve yüzeyleri kireçten arındırmak için mükemmeldir.

Tek seferde yağı alınmış ve parfümlü bir fırına sahip olmak için 3 yemek kaşığı kabartma tozu ve biraz su karıştırarak bir çeşit kremalı sos elde edin. Karışımı cihazın iç duvarlarına uygulayın ve 5 dakika etki etmesi için bırakın. Ardından, hafifçe nemlendirilmiş yumuşak bir süngerle ovalayın ve işiniz bitti. Kir ve kabuklanmalar bir anda ortadan kalkar.

KARBONAT YÖNTEMİ

Karbonat ile fırının sadece duvarları değil, camları da parlayacak. Dozlar her zaman aynıdır: 3 yemek kaşığı bikarbonat, kalın bir macun oluşturmak için biraz su ile karıştırılır. Çok kirli camlar için, biraz beyaz sirke ekleyerek yağ giderme işleminin güçlendirilmesi önerilir. Bu noktada, karbonat hamurunu bardağa uygulayın. 5 dakika etki etmesini bekleyin ve ardından yumuşak süngerle kabuklanmaları giderin. Son olarak, kurulayın bir bez ile parlatın.

Fırının yağını alıp parfümlemesini sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda ızgaraları da mükemmel bir şekilde temizleyeceğiz.

Kremsi bir karışım elde edene kadar eşit miktarda kabartma tozu, ince tuz ve bir damla suyu karıştırın. Bu noktada ızgaraya uygulayın ve en zor köşelerde bulunan yağlara diş fırçası ile iyice ovalayın. Son olarak, akan su ile durulayın ve ardından basit bir pamuklu bezle kurulayın.

2-001.jpg

KÖTÜ KOKULAR NASIL GİDERİLİR?

Fırından çıkan yemek kokusunu gidermek için şu "sihirli iksiri" denemenizi öneririz: 2 bardak su ile karıştırılmış 2 bardak sodyum bikarbonat. Karışımı yüksek sıcaklıklara uygun bir kaba koyun ve 180°C'deki fırını 5 dakika çalıştırın. Kötü kokular ortadan kalkacaktır. Öte yandan, güzel bir koku bırakmak için fırının duvarlarına (tabii ki fırın kapalı ve hala biraz sıcakken) yarım limon sürülmesi tavsiye edilir. Ardından nemli bir bezle durulayın ve kağıt havluyla kurulayın. Limon çok faydalıdır ve sadece mutfakta için değildir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN