Gazetelerde hep görüp merak ediyorduk! Sayfalardaki o renkli noktalar bakın ne işe yarıyormuş?

Gazetelerde hep görüp merak ediyorduk! Sayfalardaki o renkli noktalar bakın ne işe yarıyormuş?

Gazete sayfalarının altındaki renkli noktalar hiç dikkatinizi çekti mi? Birçok kişinin ne işe yaradığını merak ettiği o noktaların meğer bir anlamı varmış. İşte, sayfalardaki o renkli noktaların işlevi…

Gazete sayfalarının alt kısmında renkli 4 nokta bulunuyor. Bu noktalar aslında birçok kişinin dikkatini çekiyor ve neden yapıldığı da merak ediliyor. İşte, yıllardır merak ettiğimiz o noktaların işlevi…

GAZETELERDEKİ RENKLİ NOKTALARIN ANLAMI NEDİR?

Gazetelerde kullanılan renkli noktaların üç temel anlamı vardır:

BASKI KALİTESİNİ ARTIRMA

Bu noktalar; siyah, mavi, yeşil ve kırmızı (CMYK) renklerin karışımı ile oluşturulan baskı renklerini düzeltmeye ve ayarlamaya yardımcı olmaktadır. Bu sayede baskıların kalitesi artmaktadır.

RENK AYRIMINI İYİLEŞTİRME

Renkli noktalar, basılan resimlerin rengini düzeltir ve görüntü kalitesinin daha iyi olmasını sağlar.

gazetelerdeki-renkli-noktalarin-anlami-nedir.jpg

BASKI SÜRECİNİN KALİTESİNİ KONTROL ETME

Ayrıca bu noktalar baskı sürecinin kalitesini kontrol etmeye ve izlemeye yarar. Bu sayede baskıların tutarlı ve yüksek kalitede olması sağlanır.

Tüm bu anlamlara bakıldığında, gazete sayfalarının alt kısmında yer alan renkli noktaların baskı sürecinde önemli bir rolü olduğunu görüyoruz. Renkleri düzeltmek, baskı kalitesini artırmak ve görsellerin daha çarpıcı görünmesini sağlamak gibi önemli roller üstleniyorlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN