Geleneksel Türk kahvaltısı Bulgaristan'da

Geleneksel Türk kahvaltısı Bulgaristan'da

Bulgaristan'da, Türkiye’nin Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök, yaklaşan 6 Haziran Dünya Kahvaltı Günü dolayısıyla rezidansında düzenlediği programla geleneksel Türk kahvaltısını tanıttı.

Türkiye’nin Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök, yaklaşan 6 Haziran Dünya Kahvaltı Günü dolayısıyla rezidansında “Geleneksel Türk Kahvaltısı” tanıtım programı düzenledi.

Büyükelçi Sekizkök, programda yaptığı konuşmada, bu yılın Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından “Gastronomi Yılı” ilan edildiğine işaret ederek "6 Haziran Dünya Kahvaltı Günü dolayısıyla Bulgar dostlarımıza ve Bulgaristan’da yaşayan Türkiye sevenlere, Türk kahvaltısını tanıtmak istedik.” dedi.

b1.jpg

'EN ÖNEMLİ UNSURUNU PEYNİRLER OLUŞTURUYOR'

Kahvaltıda sunulan Türk yemekleri hakkında bilgi veren Sekizkök, “Türk kahvaltısının en önemli unsurunu peynirler oluşturuyor. Biz burada misafirlerimize, Türkiye’nin dört bir tarafından, farklı yörelerinden hazırlanmış peynirler ikram edeceğiz. Hatay, Edirne, Balıkesir ve başka yörelerimizden gelen çeşit çeşit peynirlerimiz var. Simit-reçel köşemiz var. Bizim alıştığımız, her hafta sonları ailelerimizle beraber o büyük masanın etrafında buluştuğumuz soframızın bütün tatları Bulgar arkadaşlarımıza tattıracağız.” diye konuştu.

b2.jpg

Büyükelçi Sekizkök, 15. Europa-Orient/Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi’ne katılmak üzere Bulgaristan’da bulunan 7 araçlık ekibin de bu vesileyle tanıtıma katıldığını belirterek "Böyle güzel bir günde hem Bulgaristan’ın en güzel insanlarıyla hem de rallicilerimizle birlikte olmak bizleri çok mutlu ediyor." ifadesini kullandı.

b3.jpg

Ayrıca Sekizkök, Van Kahvaltı Kültürü’nün UNESCO’nun Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesine eklenmesi için Türkiye’nin girişimlerini sürdürdüğünü anımsattı.

Etkinliğe, Bulgaristan’ın Türk kökenli sevilen ses sanatçısı Silviya Katzarova’nın yanı sıra Bulgaristan’ın önde gelen gurme uzmanları, şefler, yemek ve mutfak alanında metin ve yorum yazan gazeteciler de katıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN