Gitgide nasıl yazılır?

Gitgide nasıl yazılır?

Türk Dil Kurumu'nun (TDK) Dilbilgisi Kılavuzunda yer alan "gitgide" kelimesinin doğru yazımı, imla konusunda sıklıkla merak edilen bir konudur. Peki bu kelime nasıl yazılmalı, ayrı mı yoksa birleşik mi?

Gitgide nasıl yazılır? TDK'nın resmi web sitesinde bulunan sözlüğü incelendiğinde "gitgide" kelimesinin doğru yazılışının ne olduğu netlik kazanıyor. Sıklıkla karşılaşılan "git gide" şeklindeki ayrı yazımın aslında bir imla hatası olduğu görülüyor. Türk Dil Kurumu, bu kelimenin doğru kullanımının "gitgide" şeklinde birleşik olduğunu belirtiyor.

DOĞRU KULLANIM ÖRNEKLERİ

Yanlış: Zamanla git gide daha iyi anlaşmaya başladık.
Doğru: Zamanla gitgide daha iyi anlaşmaya başladık.
Bu örnekler, "gitgide" kelimesinin doğru kullanımını açıkça gösteriyor. Ayrı yazılan halleri ise yanlış kabul ediliyor.

İMLA KURALLARININ ÖNEMİ

Dilin doğru kullanılması, yazılı ve sözlü iletişimde büyük bir önem taşır. "Gitgide" kelimesi gibi sıkça karşılaşılan imla hatalarını düzeltmek, anlatımı daha açık ve doğru hale getirir. TDK'nın bu tür kılavuzları, Türkçe'nin doğru ve güzel kullanımı için önemli bir kaynak teşkil eder.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN