Gören saç mı ektirdin diye soracak! Sürüldüğü yerden saç fışkırıyor: Kelliğin çözümü aktarlardaki o yağda çıktı

Gören saç mı ektirdin diye soracak! Sürüldüğü yerden saç fışkırıyor: Kelliğin çözümü aktarlardaki o yağda çıktı

Neredeyse her insan için önemli bir konu olan saç bakımı genelde doğal yöntemlerle yapılmak isteniyor. Dolayısıyla hangi ürünlerin saçıma iyi geldiği merak edilirken saçları fışkırtan o yağ ortaya çıktı. Bunu kullananlara “saçma ettirdin?” diye soruluyor. İşte o mucizevi bakım ürünü…,

ZEYNEP ORHAN

Hem kadınlar için hem de erkekler için önemli bir konu olan saç bakımı oldukça dikkatli davranılması gereken bir alandır. Farklı nedenlerden dolayı ortaya çıkan saç dökülmesi, saç kırılması, kepeklenme, cansız saçlar aslında çok basit bir yöntemle ortadan kaldırılabiliyor. Bunun için yapmanız gereken tek şey bitkisel bir destek yaparak saçlarınıza bakmanız. İşte saç bakımında oldukça önemli bir yere sahip olan yağ…

SAÇ BAKIMINI BU YAĞ İLE YAPANLARIN YÜZÜ GÜLÜYOR

Çoğu kişinin bildiği üzere çörek otunun kendisi ve yağı sağlık için oldukça önemlidir. Çörek otu yağının en bilinen özelliklerinden biri de saçlara verdiği destektir. Saç bakımında çörek otu yağı kullanan kişilerde şu faydalar görülür:

yeni-proje-1-001.jpg

Saç Kırılmasını Önler

Saçlara Nem Kazandırır

Saç Derisindeki Kaşıntıyı Giderir

Kepeklenmeyi Engeller

Saçlara Parlaklık Kazandırır

Saç Beyazlamasını Önler

yeni-proje-2-001.jpg

ÇÖREK OTU YAĞININ FAYDALARI

Çörek otu yağı düzenli şekilde saç bakımında kullanıldığı takdirde saç kırılmalarını önüne geçiyor. Saç köklerini besleyerek kırılmalara karşı önlem alan bu yağ içerisinde bulundurduğu besleyici maddeler sayesinde saçların daha canlı durmasına yardımcı oluyor.

Çörek otu yağının saça kazandırdığı bir diğer özellik ise saçların daha nemli görünmesi olarak karşımıza çıkıyor. Kişilerin en çok şikayet ettiği kuruluk ve nem kaybı saçın görüntüsünü kötü şekilde etkilerken söz konusu bu şikayetlerden çörek otu yağı ile kurtulmanız oldukça mümkün.

Bunların yanı sıra çörek otu yağının içerisinde bulunan bileşenler sayesinde saç derisinde kaşıntı problemi yaşayan kişiler şikayetlerinden kurtuluyor. Özellikle de yaz aylarında saç derisinde oluşan sivilcelerin önüne geçmek için şampuanın içerisinde çörek otu yağı damla atmanız oldukça işe yarayacaktır.

Çörek otu yağı farklı faktörlerden kaynaklı ortaya çıkan saç beyazlamasını önlerken saçlarım daha parlak ve canlı görünmesine yardımcı olur. Öte yandan saç derisinde meydana gelen kuruluk ya da yanlış şampuan kullanımı sonucunda oluşan kepeklenmenin de önüne geçer.

yeni-proje-3-001.jpg

SAÇLARA ÇÖREK OTU YAĞI UYGULAMASI NASIL YAPILIR?

Malzemeler:

1 yemek kaşığı çörek otu yağı

2 yemek kaşığı susam yağı

1 yemek kaşığı ceviz yağı

1 kapsül E vitamini

1 kapsül B vitamini

1 çay kaşığı çam terebentin yağı

Hazırlanışı:

İlk olarak tüm yağları bir sprey şişesinin içerisine katıp karıştırmalısınız. Bu karışıma bir süre beklettikten sonra saçlarınıza dipten uca kadar uygulamalısınız. Saçınıza sürdüğünüz bu maske 2 saat kadar saçınızda durmalı. Daha sonra ılık su ile saçınızdaki yağı akıtıp kendi şampuanını hızla saçlarınızı güzelce doğrulamalısınız. Maskenin etkisini görmek adına haftada bir kez bu maskeyi uygulamalısınız.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN