Her evde bulunuyor! Limon ve sarımsaktan 30 kat daha güçlü! Bilim insanları onayladı: Doğada bulmak çok zor

Her evde bulunuyor! Limon ve sarımsaktan 30 kat daha güçlü! Bilim insanları onayladı: Doğada bulmak çok zor

Her evde bulunan ancak birçok kişinin faydasından haberdar olmadığı bu bitkinin dünyanın en güçlü antibiyotiği olduğu kanıtlandı. Doğada pek rastlanmayan bitki Limon ve sarımsaktan 30 kat daha güçlü.

Günlük hayatta pek çok farklı bitki ile karşı karşıya kalınırken bu bitkinin faydası herkesi şaşırtıyor. Bilim insanları tarafından üzerinde çalışmalar yapılan “Oregano” bitkisini faydaları herkesi şaşırtıyor. Kekiğe olan benzerliği ile sıkça karıştırılan oregano, bazı mutfak kültürlerinde sıkça baharat olarak kullanılmaktadır. Bitkinin faydalarını duyanlar evinden eksik etmeyecek. İşte tüm detaylar…

OREGANO NEDİR?

Mercanköşk ve kara kınık gibi isimlerle bilinen oregano, kekiğe benzer bir yapıya sahiptir. Nane bitkisi ailesinden gelen oregano, İtalyan mutfağında sıklıkla kullanılıyor. Güzel kokulu bir baharat çeşidi olarak bilinen oregano bitkisine doğada rastlamak da neredeyse imkansızdır.Sera gibi yapılarda yetiştirilerek tüketilen oreganonun faydaları da saymakla bitmiyor.

oregano-toplamak.jpg

LİMON VE SARIMSAKTAN 30 KAT DAHA GÜÇLÜ

Doğadaki en güçlü Antibiyotikler olarak bilinen limon ve sarımsağın etkisi artık tarih oluyor. Limon ve sarımsaktan 30 kat daha güçlü olan oregano, bakteri ve mantarları öldürerek bağışıklık sistemini ve gözlerinizi güçlendiriyor. Herkesin evinde bulunan bu güçlü bitkiye ise oregano ismi veriliyor.

Bilim insanlarının en güçlü antibiyotik olarak onayladığı oregano, birçok farklı fayda sağlıyor. bir antioksidan olarak kullanılan oregano yağı, yeşil çaydan 3.37 kat daha güçlüdür. Bir kavanozun içerisine bir kaşık oregano ekledikten sonra üzerine 300 ml kaynar su ekleyerek 15 dakika kadar dinlendiriniz. Etkisini daha kuvvetli bir hale getirmek için limon ekleyerek tüketebilirsiniz. Bu sayede bronşit gibi solunum yolu hastalıklarının yanı sıra sindirim sorununa da çözüm bulabilirsiniz.

oregano.jpg

OREGANO FAYDALARI NELERDİR?

  • Birçok vitamin bulundurur; magnezyum, demir, E, K vitamini gibi.
  • Antibakteriyel bir bitkidir.
  • Parazit oluşmasını engeller.
  • Afrodizyak etkisi gösterir.
  • Sakinleştirici etkisi bulunur.
  • Grip ve soğuk algınlığına iyi gelir.
  • Sindirim sistemini düzenler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN