Hiçbir temizlik malzemesine ihtiyacınız yok! Klozetinizdeki sarı lekeler tarih oluyor: Tesisatçıların büyük sırrını açıklıyoruz

Hiçbir temizlik malzemesine ihtiyacınız yok! Klozetinizdeki sarı lekeler tarih oluyor: Tesisatçıların büyük sırrını açıklıyoruz

Mikropların en fazla olduğu yer olan tuvaletlerin temizliği oldukça önemlidir. Klozetli tuvaletlerde oluşan sarı lekeler ev hanımlarının canını sıkan durumların başında geliyor. Ne kadar ovalarsanız ovalayın sarı lekeler geçmez ve orada iz olarak kalır. Hem kötü bir görüntü oluşturan hem de sağlık açısından çok ciddi zararlara neden olan bu sarı lekelerden kurtulmanın yolu ise çok basit. Hiçbir temizlik malzemesi kullanamadan klozetinizi pırıl pırıl yapın. İşte hayat kurtaran o yöntem...

Ev hanımlarının temizlikte en dikkat ettiği yerlerden ola tuvaletlerde oluşan lekeler canımızı sıkabiliyor. Özellikle klozetlerde oluşan sarı lekelerden kurtulmak neredeyse imkansız. Ne kadar ovalarsanız ovalayın ya da istediğiniz temizlik ürünün kullanın o lekeler geçmez. Ancak durum bu kadar da umutsuz değil. Sizlere vereceğimiz bu basit yöntem ile klozetleriniz bembeyaz olacak. Kimse bilmiyor ancak deneyenlerde bırakamıyor. 5 dakikada sarı lekelerden kurtulun. İşte klozetleri pırıl pırıl yapan o pratik yöntem...

SARI LEKELERDEN ANINDA KURTULUN

Klozetlerde oluşan sarı lekeler sizin de başınızı ağrıtıyorsa doğru yerdesiniz. Klozetlerde oluşan bu sarı lekelerden kurtulmak oldukça zordur. Ne kadar temizleseniz de bu lekeler geçmez ve iz olarak kalır. Ev hanımlarının en çok şikayetçi olduğu konulardan olun bu sorunun çözümü ise çok basit. 5 dakikada klozetleriniz pırıl pırıl olacak!

KLOZETLERİNİZ PIRIL PIRIL OLACAK

Peki klozetlerde oluşan sarı lekelerden nasıl kurtuluruz? Size vereceğimiz bu basit yöntem ile 5 dakikada kurtulacaksınız. Hiçbir temizlik malzemesine ihtiyacınız yok. Su zımparası ile klozetinizde lekelerin bulunduğu kısmı iyice ovalayın ve ardından sifonu çekin. Sarı lekelerden iz kalmadığını göreceksiniz. Klozetleriniz bembeyaz olacak.

b567.jpg

Tek bu yöntemle de kalmak istiyorsanız sizlere diğer pratik yöntemleri de derledik. Bu yöntemlerle klozetleriniz aynı gibi parlayacak. İşte o yöntemler;

SODA VE SİRKE

Kabartma tozu ve sirke, tuvaletteki sert su lekeleri de dahil olmak üzere birçok şeyi temizlemek için kullanılabilecek en kullanışlı ev ürünlerinden ikisidir. Klozete yaklaşık 1 bardak sirke dökün ve klozet fırçasıyla çevirin. Yaklaşık bir dakika zemine oturmasına izin verin. Klozete yaklaşık 1 bardak kabartma tozu ekleyin, ardından 1 ila 2 bardak sirke daha ekleyin. Bu bir köpürme yaratacaktır. Çözeltiyi yaklaşık 10 dakika bekletin.

kmyuuu-1.jpg

Çözeltiyi klozetin her yerine uygulamak için bir tuvalet fırçası kullanın ve çözeltiyi su hattının üzerindeki lekelere uyguladığınızdan emin olun. Tuvaleti yıkamayın. Sirke ve soda solüsyonunu leke gidene kadar bir veya iki kez daha çalkalayarak 30 dakika kadar bekletin. Leke kalırsa, tuvalet fırçası veya sert kıllı naylon bir fırça ile ovalayın. Durulamak için tuvaleti yıkayın.

BORAKS VE SİRKE

Boraks, tuvalet ve diğer sıhhi tesisat armatürlerindeki sert su lekelerini temizlemek için etkili bir şekilde kullanılabilen çok amaçlı harika bir temizlik ürünüdür. 1/4 fincan Boraks'ı klozete dökün ve klozet fırçasıyla çevirin. 1 bardak sirke ekleyin ve karışımın yaklaşık 20 dakika klozete oturmasına izin verin. Lekeleri çıkarmak için kaseyi tuvalet fırçasıyla ovarak bitirin. Durulamak için tuvaleti yıkayın.

TUVALETLERİ DÜZENLİ OLARAK TEMİZLEYİN

Sert su tuvalet lekelerini önlemek için sert ve maliyetli kimyasallar kullanmaya gerek yoktur. Boraks, sirke ve kabartma tozu, temizlik ve dezenfeksiyon için harika bir iş çıkarır. Düzenli olarak kullanıldığında sert su lekelerinin oluşmasını engellerler.

kmyuuu.jpg

Tuvaletinizi temiz tutmaya ve sert su birikmesinden uzak tutmaya yardımcı olmak için , sert suyu yumuşatmaya yardımcı olabilecek Boraks ile düzenli temizlik yapmayı deneyin. Her temizlikte sadece 1/4 fincan Boraks kullanın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN