İhtiyaç sahiplerine duyuruldu! Şartları taşıyan 12 ay alacak

İhtiyaç sahiplerine duyuruldu!  Şartları taşıyan 12 ay alacak

Genç, yaşlı, ev hanımı, işsiz herkes dahil edilecek. 18 yaşını doldurmuş ve şartları taşıyan herkes rahatlıkla başvuru yapabilir. Şartları sağlayanlara 7500 Türk Lirası ödeme yapılacak. Başvurular kısa sürede kabul ediliyor ve PTT şubesine gidilerek alınabiliyor. Daha fazla detay için haberimize göz atabilirsiniz…

Bugüne kadar binlerce kişinin faydalandığı e-devlet portalı üzerinden para çekme talebinde bulunulması gerekiyor. Kişi başına düşen hane gelirine göre 4 farklı türde mali destek dağıtılmaktadır.

Ödenecek tutar en fazla 7500 Türk Lirasıdır. Genci, yaşlısı, ev hanımı, işsizi kısacası 18 yaş üstü herkese 7500 Türk Lirası maddi destek! Ödenen 12 aylık ikramiyenin 6 ayı kalmışsa, 6 aylık ek ödeme almak mümkün olabilir. Temmuz ayında sona erecek olan desteği almak isteyenlerin e-devletten başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

Aile Destek Programı adı verilen ödemeler Haziran 2022'de başladı. Son ödeme Haziran 2023'tedir ve takip eden Temmuz'da hesaplara yansıtılacaktır. 12 ay süreyle başlatılan aile destek programı kapsamında, geliri belirlenen sınırın altına düşen kişilere maddi destek sağlanmaktadır.

yardım parası

Bu destek toplamda 7 bin 500 liraya kadar çıkabiliyor. Bu hibe için kişi başına hanehalkı gelir sınırı belirlenmiştir. Mali destek gelire göre 4 farklı tutarda verilmektedir. Aile destek programına e-devlet portalı üzerinden veya konutun ait olduğu sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı üzerinden başvuru yapabilirsiniz.

Uygun hanelere verilen desteğin miktarı, hanede kişi başına düşen aylık gelir de dahil olmak üzere gelir kategorisine göre belirlenir. Hane halkı geliri kişi başı 450 lirayı geçmiyorsa ihtiyaç sahibi kadın 1250 Türk Lirası alıyor. Kalan altı ayda toplam 7500 Türk Lirası verilecek.

Kişi başı geliri 450-911,15 lira olan haneler 1100 Türk Lirası mali destek alıyor.

Aile destek programı kapsamında kişi başına düşen geliri 911,15 ile 1372,30 Türk Lirası arasında olan ihtiyaç sahibi hanelere aylık 950 Türk Lirası ödeme yapılıyor.

1372,30 Türk Lirasından fazla ve 2835,60 Türk Lirasından az kazananlara aylık 850 Türk Lirası ödenek verilecek.

Hak sahibi olanların gelirleri değişir ve programdan ayrılırlarsa ödemeleri durdurulur. Tekrar ihtiyaç tespiti halinde program yeniden başlatılır ve ödeme devam eder.

Başvuran kişilerin;

Türkiye vatandaşı olmaması

Mavi kartının bulunması

İkamet adresinin yurt dışında olması,

18 yaşından küçük olması,

Memur, noter veya yönetici olarak çalışan veya yurt dışında çalışan, yurt dışından borç alan veya özel finansman kapsamında kredi alan kişi veya kişilerin olması,

Bu durumda başvurular işleme alınmayacak ve mali destek sağlanmayacaktır.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN