İki bankadan ortak açıklama: 500 TL para iadesi yapılacak

İki bankadan ortak açıklama: 500 TL para iadesi yapılacak

TOKİ başvurusu için Ziraat Bankası veya Halkbank aracılığıyla ödeme yapan kişiler, kimlik bilgileri ile ilgili bankanın şubelerine giderek iadelerini alabilir.

500 TL'lik iadeyi almaya hak kazanan vatandaşlar paralarının Ziraat Bankası veya Halkbank hesaplarına yatırılmasını bekleyebilir. İade süreci için bireylerin Ziraat Bankası ya da Halkbank'ta geçerli bir hesaplarının olması gerekiyor. Uygunlukları doğrulandıktan sonra, 500 TL doğrudan hesaplarına yatırılacak. 

 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 74 ilde vatandaşlara 500 TL iade sürecinin başladığını açıkladı. Geri ödemeler Halkbank ve Ziraat Bankası aracılığıyla yapılacak ve vatandaşlar ödemeler için bu bankalara başvurabilecek. Bakan, 500 TL'lik iade sürecinin devam ettiğini ve vatandaşların yakın zamanda iadelerini alabileceklerini belirtti.

 

murat kurum

 

TOKİ'nin 250 bin sosyal konut projesi, dar gelirli vatandaşların ev almalarına destek olmak amacıyla devlet tarafından başlatıldı. Buna karşılık olarak Türk hükümeti, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) aracılığıyla 250.000 ünitelik bir sosyal konut projesi başlattı. Bu proje için başvurular Eylül ayında başladı. Proje, vatandaşların ev almalarına yardımcı olmak için bir kura sistemi içeriyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından yapılan açıklamaya göre 74 il için kura çekimleri Kasım ayında başladı ve tamamlandı. 

 

Projenin amacı, artan kiralar ve konut maliyetleri nedeniyle zorluklarla karşılaşan alt gelir grubundaki kişilere ev sahibi olma fırsatı sunarak yardımcı olmak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 74 ildeki çekilişlerin başarıyla tamamlandığını açıkladı.

 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum; “Projemiz ilk günden bu zamana kadar 89 günde 74 ilin kurası bitti. 195 bin 255 evin sahipleri belli oldu. Şimdi İzmir’de yarından başlayarak 8 gün 12 bin 400 konutun kurasını çekeceğiz.” açıklamasını yaptı.

toki


TOKİ Başvuru Parası İadesi

TOKİ başvurusu için Ziraat Bankası veya Halkbank aracılığıyla ödeme yapan kişiler, kimlik bilgileri ile ilgili bankanın şubelerine giderek iadelerini alabilir. Halkbank aracılığıyla ödeme yapanlar ise Halkbank internet platformu üzerinden IBAN numaralarını vererek iade başvurusunda bulunabilir.

 

İade Ne Zaman Yapılacak?

Çekiliş sonrasında hak sahibi olamayan veya başvurularını iptal eden vatandaşlar, başvuru ücreti iadelerini çekiliş tarihinden sonraki 5 gün içerisinde alabilecek. İadeler, ATM'lerden IBAN numaraları kullanılarak çekilebilecek. TOKİ başvuru ücreti iadeleri için Halkbank ve Ziraat Bankası hizmet veriyor. Vatandaşlar kimlik bilgileri ile bu bankaların şubelerinden veya Halkbank'ın internet adreslerinden iade başvurusunda bulunabilir.

 

TOKİ Ödemeleri Nasıl?

Öte yandan 800 bin TL'ye satılacak olan 3+1 daireler için peşinat 80 bin TL, 240 ay vade ile aylık ödeme ise 3.040 TL olacak. Toplu Konut İdaresi TOKİ'nin 250 bin sosyal konut projesi, uygun fiyatlı konut seçenekleri ve finansman olanakları sağlayarak dar gelirli vatandaşların ev sahibi olmasına destek olacak.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN