İlber Ortaylı ile tartışan Gülseren Budayıcıoğlu'ndan dikkat çeken hamle: Bunu kimse beklemiyordu! 'İlber hoca haklıymış'

İlber Ortaylı ile tartışan Gülseren Budayıcıoğlu'ndan dikkat çeken hamle: Bunu kimse beklemiyordu! 'İlber hoca haklıymış'

Ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı ile tartışarak dikkatleri üzerine çeken son dönemde yazdığı romanlarla İstanbullu Gelin, Doğduğun Ev Kaderindir, Kırmızı Oda, Masumlar Apartmanı, Camdaki Kız, Terzi, Kral Kaybederse ve Kardeş dizilerine ilham kaynağı olan ünlü psikiyatrist Gülseren Budayıcıoğlu'ndan dikkt çeken bir hamle geldi. Budayıcıoğlu'nun hamlesi sosyal medyada 'İlber hoca haklıymış' şeklinde yorumlandı.

Geçtiğimiz günlerde ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı ile tartışarak dikkatleri üzerine çeken ünlü psikiyatr, yazar ve sunucu Gülseren Budayıcıoğlu'ndan dikkat çeken hamle geldi.

Ünlü tarihçi İlber Ortaylı, geçen ay Kafa Dergisi'nin Youtube kanalı olan KAFA TV'de yayınlanan "Cahille Sohbeti Kestim" programına katılarak son dönemde yazdığı romanlarla İstanbullu Gelin, Doğduğun Ev Kaderindir, Kırmızı Oda, Masumlar Apartmanı, Camdaki Kız, Terzi, Kral Kaybederse ve Kardeş dizilerine ilham kaynağı olan ünlü psikiyatrist Gülseren Budayıcıoğlu'nu isim vermeden hedef almıştı.

"HASTA DOSYALARIYLA SENARYO YAZIYOR"

Gülseren Budayıcıoğlu'na 'hasta dosyalarıyla senaryo yazıyor' şeklinde yüklenen İlber Ortaylı, "Merhum Engin Geçtan vardı bence çok okuyan çok bilen bir adamdı. Çok önemli bir vasfı daha vardı; hastası hastasıydı. Hipokrat yemini vardı, dosyası kendisindeydi. Kimse bilmezdi yakını bile. Şimdi öyle günlere geldik ki millet hasta dosyalarıyla senaryo yazıyor. Bu ne kadar doğru ben bilmem, meslektaşları bunu sormalı. Anlayan anlıyor" açıklamasında bulunmuştu.

Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı: Dünya Türkleri bekliyor

BUDAYICIOĞLU: GÖNÜL İŞİ YAPIYORUM

Budayıcıoğlu ise Ortaylı'nın bu sözlerine Hürriyet gazetesindeki köşesinden yanıt vererek 'Gönül işi' yaptığını vurgulamış ve aslında bir tıp doktoru olduğunu kaydederek kendisine yöneltilene eleştiriler karşısında üzüntü duyduğunu açıklamıştı. Budayıcıoğlu ayrıca bu tür kitapların tüm dünyada yazıldığını kaydetmişti.

Budayıcıoğlu'nun Ortaylı'ya verdiği cevap sonrasında ise gözler İlber Ortaylı'ya çevrilmişti. Budayıcıoğlu'nun kendisine verdiği cevap sonrasında bir süre sessizliğe bürünen Ortaylı, "Cahille Sohbeti Kestim" adlı programda Budayıcıoğlu'nu bir kez daha ünlü yazarı hedef aldı.

Dr. Gülseren Budayıcıoğlu kimdir? İşte dizilere ilham olan Dr. Gülseren Budayıcıoğlu kitapları - Televizyon Haberleri

"İSMİNİ VERMEYİN"

Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtlayan Ortaylı, "Hocam psikiyatriste gider misiniz?" sorusunu Budayıcıoğlu'na göndermede bulunarak "Roman mı yazdıracağım kendimden?" şeklinde yanıt verdi.

Candaş Tolga Işık'ın "Ne demek istiyorsunuz?" sorusuna da yanıt veren Ortaylı, "Bir şey demek istemiyorum. Reklama lüzum yok. Bunun üzerine tartışmayalım. Bizim mesleğimiz değil. Ben de çok konuşmak istemiyorum onun için. Siz de ismini vermeyin. Doğru değil. Fakat hiç hastalarından bahsetmeyen doktorlar var. Öyle olması gerekiyor zaten. Onun için bunu söyledim" dedi.

whatsapp-image-2022-12-19-at-13-36-13.jpeg

"KUSURA BAKMASIN..."

Candaş Tolga Işık'ın "geçen hafta Gülseren Budayıcıoğlu'nu programımda ağırladım ve Budayıcıoğlu 'Türkiye'de her iki kişiden biri depresyonda dedi' " demesi üzerine konuşan Ortaylı, Budayıcıoğlu'na sert sözlerle yüklenerek "O onun için mesleki bir propaganda. Bunu doğru bir ifade olarak kabul etmiyorum. Bunu söylemekle ne kazanıyorlar? Ne oluyor yani? Her iki kişiden biri depresyonda. Ne yapayım yani? Bunu nereden sayıyorsun? Kaç kişiyi elinizden geçiriyorsunuz? Bunları gerekli bulmuyorum. Kusura bakmasın. Tabi depresyondayız. Hangimiz depresyonun ne olduğunu biliyoruz? Deli miyim ben sabahtan akşama kadar devamlı neşeli gezeceğim" dedi.

Ortaylı'nın Budayıcıoğlu'nu hedef alan açıklamaları sonrasında Budayıcıoğlu'nun ünlü tarihçiye vereceği yanıt merak konusu olurken ünlü psikiyatri uzmanından dikkat çekici bir hamle geldi.

NTV'de Empati'ye konuk olan Gülseren Budayıcıoğlu: Doktorluğa dönmeyi düşünüyorum - 3​​​​​​​

Ünlü oyuncu Ahmet Mümtaz Taylan'ın sunumuyla NTV ekranlarından izleyiciyle buluşan 'Empati' programına konuk olan Gülseren Budayıcıoğlu, doktorluğa geri döneceğini açıklayarak "İtiraf etmek gerekirse hastalarımı ve doktorluğu özledim. Ufak ufak tekrardan başlamayı da düşünüyorum" dedi.

Budayıcıoğlu'nun ünlü tarihçi ile yaşadığı tartışmanın hemen ardından doktorluğa geri dönme kararı alması sosyal medyada 'İlber hoca haklıymış' şeklinde yorumlanarak dikkatleri çekti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN