İlk iftarı dışarıda açmak isteyenlere kötü haber! En az bu kadar para ödemek zorundasınız: İftar menüsü fiyatlarına enflasyon ayarı!

İlk iftarı dışarıda açmak isteyenlere kötü haber! En az bu kadar para ödemek zorundasınız: İftar menüsü fiyatlarına enflasyon ayarı!

Ramazan ayında iftar menüsü dudak uçuklatan yerler belli oldu. Bu mekanlarda oruç açmak tam 13 bin lira...

RESTORANLARIN İFTAR MENÜLERİ DUDAK UÇUKLATIYOR!

Ramazan ayının ilk iftarı yarın akşam yapılacak. Ama bir çok kişi ilk gün iftarı restoranda yapmak istiyor. Ancak restoranların iftar menüleri ise dudak uçuklatıyor. 4 kişilik bir iftar yemeği bazı restoranlarda tam 13 bin 120 TL tutuyor. Hal böyle olunca da restoran da iftar açmak mümkün olmuyor…

İFTAR

Ramazanda otel ve restoran fiyat tarifeleri enflasyona yenildi. Ramazan öncesinde fiyatların ciddi anlamda yükselmiş olması resmen dudakları uçuklattı. Restoranda iftar menüleri fiyatlarını merak edenler için işte detaylar…

İSTANBUL'DAKİ OTEL VE RESTORANLARDAKİ FİYATLAR

İstanbul ramazan öncesinde ramazan hazırlıklarını tamamladı. Tüm otel ve restoranlar menülerini oluşturdu ve müşterileri ile paylaştı. Ancak menü fiyatlarının aşırı pahalı olması hevesleri kursakta bıraktı. Geçen yıla oranla fiyatlardaki artışı görenler ne diyeceğini şaşırdı.

Odatv'nin haberine göre; Bu yıl en pahalı iftar menüsü Çırağan Sarayı oldu. Sarayda iftar açmanın faturası ile pahalıya mal olacak. Mekanda, 4 kişilik bir ailenin iftar menüsü bedeli tam 13 bin 120 TL'. tabi ki bu fiyatlara otellerde canlı müzik dinletisi de eşlik ediyor.

Ayrıca bu ramazanda Swissotel ise her gün ağırlayacağı misafir adeti kadar da depremzedeye iftar vereceğini duyurdu. Üstelik deprem bölgesinde bulunan konuk şeflerde otelde ağırlanacak.

Diğer mekanlarda fiyatlar ise şöyle:

Liman İstanbul, Galataport : Kişi başı 1400TL + yüzde 10 servis ücreti

İftariyelikler, söğüş salata, reyhan şerbeti, günün Osmanlı çorbası, Ege usulü Finike portakallı zeytinyağlı enginar, vişneli yaprak sarma, rezeneli pilaki kıtır mantı, patlıcanlı pilav, haşlama içli köfte, gavurdağı salatası, cağ kebabı, taş fırında kuzu tandır kebap, firik pilavı, çömlek kebabı Liman’ın iftar menüsünde yer alanlardan. Tatlı olaraksa güllü aş, kazandibi, dondurmalı Gaziantep katmeri sunuluyor.

Kaşıbeyaz AquaFlorya: 950 TL

Etiler Develi: 800 TL

Beyti Restaurant Florya: 1750 TL

Çırağan Otel: ön ödemesiz kişi başı 3 bin 280TL, ön ödemeli kişi başı 2 bin 980 TL

Etiler Günaydın: 750 TL

MYK Restoran Yeşilköy: Haftalık değişen fix menü 990 TL

34 Restoran, Grand Hyatt İstanbul: 899TL açık büfe İftar menüsü

Swissotel: 1250 TL

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN