İnatçı kavanoz kapağını şak diye açıyor! Yöntemi çok basitmiş

İnatçı kavanoz kapağını şak diye açıyor! Yöntemi çok basitmiş

Menemen ve reçel yapımında sıklıkla kullandığımız kavanozlar bazen hayatımızı zorlaştırabiliyor. Özellikle menemen yapımında kullanılan kavanozların kapağı ne yaparsak yapalım açılmak bilmiyor. Saatlerce uğraşma sonucunda genelde pes ediyoruz ve öylece bırakıyoruz. Artık açılmayan kavanoz derdine son. Bu yöntemler inatçı kavanoz kapaklarını bile şak diye açıyor! Kimse bilmiyor ancak yönetimi oldukça basit. İşte kavanoz kapağı açarken bilmeniz gerekenler...

Kavanoz kapaklarını açmak ne kadar kolay bir iş olarak gözükse de oldukça zahmetlidir. Hele menemen ve reçel yapımında kullanılan kavanozları açmak neredeyse imkansızdır. Saatlerce uğraşsanız da bu kavanozların kapaklarını açmak imkansızdır. Peki açılmayan kavanoz kapakları en basit yöntemle nasıl açılır? Bu yöntemler sayesinde inatçı kavanoz kapaklarını şak diye açacaksınız. Kimse bilmiyor ancak yöntemler oldukça basit. İşte açılmayan kavanoz kapaklarını şak diye açan o yöntemler...

yeni-hgghgh.jpg

KAVANOZ KAPAKLARINI ŞAK DİYE AÇAN 5 PÜF NOKTA

1- KAVANOZUN KAPAĞINA NAZİKÇE VURUN

Kavanozun kapağı sıkıca kapandığı için öncelikle kapağı gevşetmeniz gerekiyor. Bunun için yapmanız gereken ilk şey, kavanozun kapağına hafifçe vurmak olacaktır. Bu sayede kapağın sıkılığı azalacak ve daha kolay açılacaktır.

2- KAVANOZU SICAK SUYA BATIRIN

Kavanozun içindeki yiyeceklerin sıkı bir şekilde kapandığı durumlarda, kapağı açmak için biraz daha farklı bir yöntem uygulamanız gerekebilir. Bu durumlarda, kavanozu sıcak suya batırabilirsiniz. Sıcak su sayesinde kavanozun içindeki yiyeceklerin sıcaklık etkisiyle genişlemesi ve kapağın daha kolay açılması sağlanacaktır.

3- KAPAĞI AÇMAK İÇİN LASTİK ELDİVEN KULLANIN

Kavanoz kapağını açarken bazen eliniz kayabilir ve kavanozun düşmesine neden olabilirsiniz. Bu durumda, kapağı açmak için lastik eldiven kullanmanız önerilir. Lastik eldiven sayesinde eliniz kavanozun üzerinde kaymayacak ve kapağı daha kolay bir şekilde açabileceksiniz.

hghgh-39.jpg

4- KAPAĞI AÇMAK İÇİN BIÇAK KULLANIN

Kavanoz kapağını açmak için bıçak kullanmak oldukça tehlikeli olabilir. Bu nedenle, kapağı açmak için bıçak kullanmaktan kaçınmanız önerilir. Bıçak yerine, özel olarak tasarlanmış kavanoz açacağı kullanmanız daha güvenli olacaktır.

5- KAVANOZ KAPAĞININ ÇEVRESİNİ ISITIN

Kavanozun içindeki yiyeceklerin çok sıkı bir şekilde kapandığı durumlarda, kapağı açmak için farklı bir yöntem daha uygulayabilirsiniz. Bu yöntemde, kavanozun çevresini ısıtmanız gerekiyor. Bunun için yapmanız gereken tek şey, kavanozu sıcak su dolu bir kabın içine yerleştirmek olacaktır. Kavanozun çevresi ısındığında, kapağı daha kolay bir şekilde açabileceksiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN