İnsanların %99'u bulamadı! Önce hangi bardağın dolacağını bulabilenlerin zekası Einstein ile yarışıyor!

İnsanların %99'u bulamadı! Önce hangi bardağın dolacağını bulabilenlerin zekası Einstein ile yarışıyor!

Bardaklar ve borulardan oluşan bu resimde su döktüğünüzde, önce hangi bardak sonuna kadar dolar? Doğru bardağı bulabilir misin? Zekanı test et.

Bu hafta sosyal medya akışlarında her yerde popüler bir gönderi paylaşılıyor ve basit gibi görünen bir soruyu soruyor: çok sayıda bardakların ve boruların bulunduğu bu yapıya su döktüğünüzde, önce hangi bardak tamamen dolar?

Bu zeka bulmacasında ilk olarak, boru hatları sistemine su döktüğünüzde nasıl çalıştığını düşünelim, ardından bu özel tuzağı çözmenin anahtarını bulabiliriz. Resimdeki doğru bardağı 9 saniye içinde bulabilir misin?

1-001.jpg

ÖNCE HANGİ BARDAĞIN DOLACAĞINI BULABİLİR MİSİN?

Yalnızca en dikkatli kişiler, zaman sınırı içinde doğru bardağı tespit edebilecektir. Hangi bardağın tamamen dolacağını bulmanın anahtarı, görüntüyü dikkatlice izlemek ve dikkatinizi çeken tuzakları tespit etmektir. Doğru bardağı 9 saniye içinde bulmayı başardın mı?

DOĞRU BARDAĞI BULDUN MU?

Bu aktivite, bilişsel yetenekleri geliştirmek için faydalı olan eleştirel düşünmeyi uyararak beyin için mükemmel bir egzersiz görevi görür. Ayrıca hafızada tutmayı geliştirebilir ve genel zihinsel çevikliği artırabilir, bu da onu beyin sağlığını korumanın ve bilişsel gerilemeyi önlemenin harika bir yolu haline getirir. Ek olarak, bu tür faaliyetler eğlenceli olabilir ve bir başarı duygusu sağlayabilir. Resimdeki hangi bardağın diğerlerinden önce dolacağını buldun mu?

ZEKA BULMACASI CEVABI

Bu tuzaklı zeka bulmacasını 9 saniye içinde çözmeyi başardın mı? Eğer öyleyse tebrikler. Ancak hala hangi bardağın diğerlerinden önce dolacağını bulamayanlar için aşağıda çözümü paylaştık. Resmin kontrol edin.

2-001.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN