İslam Memiş açık tarih verdi! Borçlular, para arayanlara müjde: O tarihte oluk oluk kredi dağıtılacak!

İslam Memiş açık tarih verdi! Borçlular, para arayanlara müjde: O tarihte oluk oluk kredi dağıtılacak!

Kredi çekmeyi düşünen vatandaşların yüzünü güldürecek haber geldi! Hangi tarihte kredi verilecek? İşte detaylar...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, faiz için verilen kararı duyurdu. Karar kapsamında politika faizi yüzde 8,5'e sabitlendi. Bu açıklamadan sonra piyasa uzmanı İslam Memiş, kredilerin musluğunun açılacağını söyledi.

İslam Memiş

Merkez Bankası tarafından verilen faiz kararının ardından piyasa hareket kazandı. Altın yükselirken önceki hafta rekora ulaşan dolar hala aynı durumda. Yatırımcılar penceresinden takip edilen altın fiyatlarına göre ise gram altın 1215, dolar/TL kuru 19.07 liradan işlem görüyor.

TGRT Haber'de faiz kararı ve gündem hakkında açıklamalarda bulunan Finans Analisti İslam Memiş krediler hakkında, "Merkez Bankası’nın faizleri pas geçmesi iyi bir haber. Dolar endeksi 102 seviyesinde bu iyi bir şey. Doların uluslararası piyasalarda bir sakinliği hatta bir gerilemesi var. Bu durum bizi kur ataklarına karşı koruyor. Borsada şu an iyi durumda. Tam tersi bir durum gelseydi, dolar kurunda toparlanma ve borsada satışlar yaşanacaktı" ifadelerini kullandı.

İslam Memiş'e göre, kredilerde farklı statüler ortaya çıkabilir. Alt gelir grubunun orta gelir grubuna göre projeler hazırlaması gibi kredi konusunda da benzer uygulama görülebilir ve kredi muslukları açılmış olur.

Normalde ocakta açılacağını fakat bu sürenin geciktiğini belirten Memiş, "Nisan'dan sonra kredi muslukları açılır insanlar krediye daha rahat ulaşır. Tüketicileri koruyan gelişmeler yaşanabilir" açıklamalarında bulundu.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN