Ispanağı zerrelerine kadar temizlemek meğer bu kadar kolaymış! Toz topraktan eser kalmıyor

Ispanağı zerrelerine kadar temizlemek meğer bu kadar kolaymış! Toz topraktan eser kalmıyor

Market ya da pazardan alınan ıspanakların üzerinde toprak, çamur ya da ölmüş canlılar olabiliyor. Ispanağı iyice temizlemeden yemeklerde kullanmak uygun değil. Peki, ıspanak nasıl yıkanmalı? Ispanak kökü nasıl temizlenir? Ispanak nasıl kolay temizlenir? İşte, ıspanak temizlemenin püf noktaları...

Ispanak, vitamin ve mineral açısından zengin yapısıyla insan sağlığı için tüketilmesi gereken bir besin kaynağı. Fakat ıspanağın temizlenmesi oldukça zahmetli. Ispanağı güzelce temizlemek için basit ve etkili temizleme yöntemlerini uygulayarak bu zahmetten kurtulabilirsiniz.

ISPANAK EN İYİ NASIL TEMİZLENİR?

KARBONATLI SU

Hazırlayacağınız ıspanağı topraklı yapısından arındırmak için karbonatlı su yönteminden faydalanabilirsiniz. Bu sayede hem daha hızlı hem de tertemiz bir ıspanak tüketeceksiniz.

Kökünden kesip yapraklarını ayırdığınız ıspanağı karbonatlı suyun içerisinde 15 dakika kadar bekletin. Ardından sebze kurutucusuna koyup üzerine su gezdirerek tekrar karbonatlayın. Suyla duruladıktan sonra, çamurlu hali gidene kadar yıkayabilirsiniz.

SİRKELİ SU

Ispanakları sirkeli suyla yıkamak, suda bekletmekten çok daha avantajlı olacaktır. Bir kaba soğuk su ekleyin ve içine biraz elma sirkesi damlatın. Sirke, mikropları öldürme ve temizleme için harika bir yöntem olacaktır. Aynı zamanda bu işlemleri gerçekleştirirken sebze kurutucusu kullanmak ıspanak temizleme işleminin zamanını kısaltabilir.

SALATALIK VEYA SOĞANLA TEMİZLİK

Ispanak yapraklarını temizlemek için salatalık veya soğan kullanmayı deneyebilirsiniz. Bu yöntem yaprakları temizlemek için kullanılabilir. Aynı zamanda yaprakların üstündeki ince tüylerin alınmasını kolaylaştırır.

MUTLAKA KURULAYIN

Ispanakları temizledikten sonra kurulama aşamasını atlamamalısınız. Yaprakları ıslak bırakmak, oluşacak bakteri riskleri açısından doğru bulunmaz. Bu nedenle kurutma işlemi de temizleme aşaması kadar hassas.

Ispanakları temizlerken ayırdığınız kök kısımları çöpe atmak yerine farklı şekillerde değerlendirebilirsiniz. Bazı kültürel yemek tariflerinde kullanılan ıspanak kökleriyle sebze yemeklerine, turşulara ve çorbalara ilave edilebilir.

Ispanak temizleme işlemini sonraki aşamalarda daha pratik hale getirmek için stok yaparak kullanabilirsiniz. Aldığınız ıspanakları iyi bir temizlik işleminden geçirdikten sonra, derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz. Bu sayede ilerleyen süreçlerde çok daha pratik bir hazırlık evresi olacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN