İstenmeyen vücut tüylerinden doğal malzemelerle kurtulun güzellik merkezlerine para vermekten kurtulun

İstenmeyen vücut tüylerinden doğal malzemelerle kurtulun güzellik merkezlerine para vermekten kurtulun

Kadınlar olarak hepimizin vücut kıllarımızla bir nefret ilişkisi var. İstenmeyen tüyleri vücuttan uzaklaştırabilecek tüm araçları kullanmaya başlıyoruz. Ağdadan tıraşa ve lazer epilasyona kadar her şeyi yapıyoruz. Ancak tüm bu yöntemlerin size çok fazla paraya mal olabileceğini biliyor musunuz?

Vücut epilasyonu kişisel bakımdır. Acı verici ve zaman alıcıdır. Genellikle sizi kırmızı bir yumru, kızarıklık veya ağır fatura ile bırakabilir. Ağdadan tıraşa ve hatta lazere kadar pürüzsüz, kusursuz, tüysüz bir cilt için her şeyi yapıyoruz. Ancak tüm bu yöntemlerden bıktıysanız ve daha doğal, cilt ve bütçe dostu bir şey denemek istiyorsanız, yardım etmek için buradayız.

1. ZERDEÇALLI HAM PAPAYA EZMESİ

Az miktarda çiğ papayayı sulu bir hamur haline getirin ve üzerine bir veya iki yemek kaşığı zerdeçal tozu ekleyin. Bunu bir macun haline getirin ve tüm yüzünüze ve vücudunuza uygulayın. 15-20 dakika bekletin ve yıkayın. Bunu 2-3 ay boyunca düzenli olarak haftada bir veya iki kez uygulayın.

Bu nasıl çalışıyor?

Papaya, tüy büyümesini azaltmaya yardımcı olan papain enzimini içerir. Zerdeçal, bakterilerle savaşan antioksidanları içerir ve bu nedenle hassas ciltler için en iyi sonucu verir. Vücut tüylerini kalıcı olarak almanın en iyi yollarından biridir .

istock-1282791181.jpg

2. PATATES VE MERCİMEK EZMESİ

Bir bardak mercimeği suya koyun ve gece boyunca bırakın. Ertesi sabah, bir macun haline getirin. Dolu bir patates alın, rendeleyin ve bir kaşık veya temiz bir bezle suyunu çıkarın. Şimdi bu suyu mercimeklerle karıştırın ve üzerine bir yemek kaşığı bal ve limon ekleyin. Bu karışımı vücudunuza ve yüzünüze sürün ve 20 dakika bekletin. Kuruduktan sonra parmaklarınızla ovalayabilir ve yıkayabilirsiniz. Bu, istenmeyen tüyleri evde doğal olarak kalıcı olarak çıkarmanın en iyi yollarından biridir.

Bu nasıl çalışıyor?

Patatesler asidik özellikler bakımından zengindir ve aktif bir ağartma maddesi görevi görür. Bu, saçınızı aydınlatmaya yardımcı olur ve saç büyüme oranını azaltır. Mercimek ile karıştırıldığında, macun kesinlikle hiçbir yan etkisi olmadan tüm istenmeyen tüylerin çekilmesine yardımcı olur.

3. MISIR NİŞASTASI VE YUMURTA

Bir çiğ yumurta alın ve yumurtanın sarısını beyazından ayırın. Yumurta beyazına bir çay kaşığı mısır nişastası ve şeker ekleyin ve kalın macunu ellerinize veya bacaklarınıza uygulayın. Sürdüğünüz bölgeye göre malzeme miktarını artırın. Yaklaşık 20-30 dakika sonra cildinizde yumurta maskesinin sıkılaştığını hissedeceksiniz. Ardından maskeyi soyun ve hafifçe kurulayın Vücut tüylerini kalıcı olarak almanın en iyi yollarından biridir .

Bu nasıl çalışıyor?

Yumurta, cildi besleyici özellikler içerir ve mısır nişastası ve şeker, tüyleri ve ölü cilt hücrelerini temizlemeye yardımcı olur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN