Japon kadınları neden şişmanlamıyor ve daha yavaş yaşlanıyor? İşte Japon kadınlarının zayıflığının ve genç görünmesinin sırrı...

Japon kadınları neden şişmanlamıyor ve daha yavaş yaşlanıyor? İşte Japon kadınlarının zayıflığının ve genç görünmesinin sırrı...

Japon kadınları neden şişmanlamıyor ve daha yavaş yaşlanıyor? İşte Japon kadınlarının zayıflığının ve genç görünmesinin sırrı... Son 25 yılda, Japon kadınları 86,4 yıl olan yaşam beklentisinde başı çekiyor. Sadece kadınlar değil, Japon erkekleri de dünya şampiyonu! Naomi Moriyama'nın "Japon Kadınları Şişmanlamıyor veya Yaşlanmıyor" adlı kitabı oldukça ilginç bilgiler içeriyor.

Örneğin Naomi, son 25 yılda Japon kadınlarının 86,4 yıl olan yaşam beklentisinde lider olduğunu kaydetti. Doğru beslenme sayesinde sadece kadınlar değil, Japon erkekler de yaşam beklentisi dünya rekorunu elinde tutuyor.

Yazarın annesinin mutfağını anlattığı kitap, Japon uzun ömürlülüğünün sırlarını ortaya koyuyor ve canlılığı uzun süre korumanızı sağlayan asırlık beslenme sistemini değerlendirme fırsatımız var.

japonlar.jpg

JAPON KADINLARI NEDEN YESELER BİLE KİLO ALMIYORLAR?

Balık

Deniz yosunu ve diğer deniz yosunu ürünleri

Sebzeler

Soya ürünleri

Pirinç

Meyve

Yeşil çay

japon.jpg

JAPONYA'DA HER ZAMAN TAZE HAZIRLANMIŞ YEMEKLER YENİR

Geleneksel yiyecekler kızarmış balık, bir bardak pirinç, haşlanmış sebze, miso çorbası, tatlı için meyveler ve yeşil çaydır. Japonlar, dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 2'sini oluşturmalarına rağmen, dünya balıklarının neredeyse yüzde 10'unu tüketiyor. Bu nedenle, Japon kadınlarının diyetlerinde, uzun ömürlerini açıklayacak günlük bir Omega-3 dozu vardır. Ek olarak, diyet, genellikle tükettiğimizden 5 kat daha fazla turpgil sebze içerir.

Japon mutfağında ağırlıklı olarak mevsimlik ürünler ve tazelik ön plandadır. Ürünler paketleme gününü değil, saatini gösterir. Böylece hostes en taze ürünleri seçer.
Japonlar, küçük porsiyonlarda yemek yer, yemeğin bileşimi farklıdır, çocukluktan itibaren yavaş yemeye alışırlar, her lokmanın tadını çıkarırlar. Yemekli tabaklar, kullandığımız tabaklardan üç kat daha küçük.

japon-kadinlari.jpg

JAPON KADINLARI YEMEKLERİ HAZIRLARKEN NELERE DİKKAT EDİYOR?

Yemeklerin hazırlanmasında ana kriterler. Japon kadınları ne diyor:

Asla büyük porsiyonlarda servis yapmayın

Tabakları asla tamamen doldurmayın, boş alan bırakın

Her çeşit ürün ayrı bir tabakta servis edilir

Ürünün doğal güzelliğini vurgulamaya çalışın

Yiyecekler sadece hafifçe süslenmelidir

Ürün tazeliği en önemli şeydir

JAPON MUTFAĞINDA YEMEKLERİN HAZIRLANMASI KOLAY VE HIZLIDIR

Japon kadınları yemeklerin çoğunu ocakta pişiriyor, burada geleneksel yöntemlere ek olarak yarım küre şeklinde özel bir kızartma tavası kullanıyorlar. Japon kadınlar sadece yüksek kaliteli bitkisel yağlar ve mevsimlik sebze ve bitkilerden yapılan et sularını kullanırlar . Japon yemekleri sadece sizi kolay ve hızlı bir şekilde doldurmakla kalmaz, aynı zamanda gerçekten estetik bir zevk verir.

JAPONLAR ASLA EKMEK YEMEZ

Japonlar ekmek yemez, yerine pirinç koyar.

Bu, Doğu ve Batı halklarının yemek geleneklerinde temel bir farklılıktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN